Primăria Târgoviște, apel la partidele politice să respecte regulile privind afișajul electoral în perioada precampaniei electorale. „Nu este cazul să transformăm orașul într-un circ ambulant”

Primăria Municipiului Târgoviște informează că în perioada de precampanie electorală, partidele politice care doresc să amplaseze mijloace de publicitate electorală au nevoie de avizul administrației publice locale.

Amplasarea mijloacelor de publicitate se poate face atât pe domeniul public sau privat al statului și al municipiului Târgoviște, cât și pe proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice, cu acordul acestora şi cu respectarea prevederilor legale.

Prevederile aplicabile pot fi consultate pe site-ul Primăriei Târgoviște – www.pmtgv.ro, în „ REGULAMENTUL PRIVIND AMPLASAREA ȘI AUTORIZAREA MIJLOACELOR DE PUBLICITATE ÎN MUNICIPIUL TÂRGOVIȘTE”.

Primăria Târgoviște face apel către toți competitorii electorali pentru a respecta cadrul legal în vigoare.

Amenda prevăzută de lege în caz de încălcare a dispozițiilor aplicabile, ajunge până la 10.000 de lei pentru fiecare mijloc de publicitate electorală amplasat ilegal.

„Nu este cazul să transformăm orașul într-un circ ambulant, prin tot felul de mesaje, tot felul de poze, tot felul de bannere, tot felul de mash-uri puse inclusiv în zonele de protecție istorică. Mijloacele de publicitate electorală sunt puse, indiferent că sunt pe domeniu public sau privat, numai cu avizul administraţiei publice locale și cu respectarea dispozițiilor legale în vigoare care impun un anumit formalism. De asemenea, trebuie să ținem cont de cele trei zone de protecție, în care amplasarea mijloacelor de publicitate electorală se face cu restricții destul de dure, în sensul că, spre exemplu, în vatra orașului nu sunt admise asemenea mijloace de publicitate electorală. De câțiva ani, de când la nivelul municipiului Târgoviște a fost aprobat Regulamentul privind publicitatea stradală, ați observat că există o anumită rigoare, ați văzut că orașul nu mai este împânzit de tot felul de bsnnere, de tot felul de mash-uri, care mai de care mai țipătoare, care ies în evidență. Fac apel către toți competitorii electorali să respecte cadrul legal în vigoare. Amenda poate ajunge la 10.000 de lei pentru fiecare mijloc de publicitate electorală amplasat ilegal și nu vom ezita să aplicăm legea. Fac aceste mențiuni pentru a evita niște discuții inutile. Sper să se înțeleagă situația. Trebuie să respectăm legea, indiferent de interesul politic și electoral pe care îl avem și să ne supunem unor reguli în vigoare”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

 

leave a reply