Primari și lideri ai PSD Dâmbovița nu exclud ideea unei alianțe cu Pro România. „O alianță pe stânga eșicherului politic va fi o forță politică greu de bătut în județul Dâmbovița”, susțin aceștia.

Ana Maria Popescu 27/01/2020 0
Primari și lideri ai PSD Dâmbovița nu exclud ideea unei alianțe cu Pro România. „O alianță pe stânga eșicherului politic va fi o forță politică greu de bătut în județul Dâmbovița”, susțin aceștia.

După ce au pus în ordine și au instalat normalitatea în Organizația Județeană, inclusiv în ceea ce privește comunicarea internă, dar și cu mass-media locală și cu opinia publică, fiind reluate după foarte multă vreme conferințele de presă la sediul partidului, social democrații dâmbovițeni nu mai acum decât un singur obiectiv principal: câștigarea alegerilor locale.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, trei lideri importanți ai PSD Dâmbovița, respectiv primarul Târgoviștei, Cristian Stan, secretar executiv, deputat Marian Țachianu, vicepreședinte și primarul comunei Voinești, Gabriel Sandu, vicepreședinte, au declarat că „militează” pentru realizarea unei alianțe de centru-stânga, considerând prin unirea stângii politice se va crea o forță greu de bătut de adversari în județul Dâmbovița.

„Salut prezența domnului Grindeanu la Timiș… Cred că într-adevăr începem să strângem rândurile și că lucrul acesta trebuie să se întâmple și în județul Dâmbovița. Și eu susțin o alianță pe stânga eșicherului politic și trebuie ca acest lucru să se întâmple cât mai rapid. De altfel, aceasta este și opinia domnului președinte interimar Ciolacu… Eu i-am spus lucrul acesta de la microfon la Conferință și este și părerea cvasitotalității primarilor de municipii reședință de județ din Partidul Social Democrat. Suntem într-un moment foarte important și dacă acest pas ar mai fi făcut, și sunt convins că va fi făcut și acest pas, veți vedea într-adevăr o forță politică greu de bătut în județul Dâmbovița.”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, secretar executiv PSD Dâmbovița.

„Cred că trebuie să se facă o alianță cu Pro România. Din punctul meu de vedere cred că trebuie să lăsăm liberă această abordare, alegerea să fie la fiecare organizație în parte, cu toate că bine ar fi să picăm de acord să face m la nivel de județ această alianță. Este, în opinia mea, o treabă destul de serioasă întrucât, știți bine, Pro România s-a desprins din PSD și majoritatea membrilor Pro România sunt foști membri PSD. La nivel de județ, Adrian Țuțuianu ați văzut ce rezultate a obținut cu Pro România, și la alegerile prezidențiale și la alegerile europarlamentare, așa că este binevenită o astfel de alianță în opinia mea….” , a declarat deputatul Marian Țachianu, vicepreședinte PSD Dâmbovița.

„19 ianuarie, pentru PSD Dâmbovița a fost o zi istorică. Vom scrie istorie. Începând cu data de 19 ianuarie PSD Dâmbovița are o conducere legitimă, aleasă prin vot secret, o conducere de care astăzi eu sunt mândru. (…) Am deranjat foarte mult și am fost marginalizat, totdeauna am fost considerat un trădător, totdeauna s-a spus, prin diverse cercuri, că sunt omul lui Adrian Țuțuianu și vreau să destabilizez Organizația. Sunt un om foarte serios, de Adrian Țuțuianu nu o să mă dezic niciodată, Adrian Țuțuianu este și va rămâne prietenul meu, dar Adrian Țuțuianu astăzi este la Pro România și eu sunt la PSD… Da, că îmi doresc o alianță de centru-stânga cu Pro România ca Partidul Social Democrat să nu riște să rămână un partid izolat, cu 30-35%, este foarte adevărat. Și cred că această alianță o putem face exact cum a fost USL în 2012. Atunci rezultatele au fost foarte bune, au fost unități administrativ teritoriale care au candidat sub sigla USL, au fost UAT-uri în care s-a candidat separat. Candidatura pe USL atunci a maximizat rezultatul pentru funcția de președinte la CJD ales pe vot uninominal… Astăzi nu știm cum vor fi aleși primarii și nici președintele CJD. (…) Eu am foarte mare încredere în cei care conduc astăzi PSD Dâmbovița. Vă spun și eu că PSD va defila la alegerile locale în județul Dâmbovița pentru că nu seamănă niciodată alegerile locale cu cele europarlamentare sau cu cele prezidențiale. Vom avea un număr suficient de primari aleși pe listele PSD și vom avea un număr suficient de consilieri județeni pentru a conduce și pentru următorii 4 ani județul Dâmbovița din punct de vedere administrativ”, a declarat primarul comunei Voinești, Gabriel Sandu, vicepreședinte PSD Dâmbovița.

Leave A Response »