Președintele PSD Dâmbovița, semnal de alarmă: Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița nu s-a mai întrunit de 10 zile și „lucrează” pe WhatsApp în plină criză COVID-19

Ana Maria Popescu 26/03/2020 0
Președintele PSD Dâmbovița, semnal de alarmă: Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița nu s-a mai întrunit de 10 zile și „lucrează” pe WhatsApp în plină criză COVID-19

Iritat de lipsa totală de comunicare și de implicare a prefectului județului în această perioadă grea, când toate forțele ar trebui să se unească și să acționeze la unison pentru a proteja sănătatea dâmbovițenilor, președintele PSD Dâmbovița, deputatul Corneliu Ștefan a avut o serie de reacții dure la adresa reprezentantului Guvernului în teritoriu.

Liderul PSD Dâmbovița a mărturisit în cadrul unei conferințe de presă online că în urmă cu două zile a fost personal la prefectul pentru a discuta despre situația de la Pucioasa, în ceea ce privește transformarea Hotelului Ceres în centru de carantină COVID-19, dar și a Spitalului Orășenesc în spital-suport pentru cazurile de coronavirus și i-a reproșat acestuia faptul că nu s-a consultat deloc cu primarul orașului înainte de luarea deciziilor.

De asemenea, deputatul Corneliu Ștefan a declarat că a aflat de la președintele Consiliului Județean Dâmbovița, care este și vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, că acest Comitet nu s-a mai întrunit, nici fizic și nici online, de zece zile, ci funcționează doar pe un grup de WhatsApp.

„Cred că această lipsă de responsabilitate față de cetățeni din partea Guvernului PNL și a reprezentanților în teritoriu nu este normală pentru dâmbovițeni, Este inadmisibil ca un prefect sau un Comitet pentru Situații de Urgență, din care fac parte și alte persoane, nu doar prefectul, până în ziua de astăzi nu a ieșit cu un comunicat public față de situația de la Corbii Mari, nu a ieșit public cu reacție față de ceea ce se întâmplă în orașul Pucioasa și nu a ieșit public cu o informare legată de ceea ce se întâmplă în județul Dâmbovița. Comunicarea cred că este primordială astăzi în județul Dâmbovița și în România. Noi, cei din PSD, am spus că lăsăm la o parte orice acțiune politică, orice răfuială la nivelul județului Dâmbovița, dar dacă situația continuă în stilul acesta vom lua o poziție publică vizavi de prefect, dar și de alte persoane care vor să urce pe acest val și nu le interesează sănătatea dâmbovițenilor.

Eu sper să se trezească și cei din Guvern și cei din Dâmbovița și să comunice cu românii, cu dâmbovițenii.

Acum două zile am fost peste prefect în birou pentru a discuta problema de la Pucioasa. Am fost, personal, să trag un semnal de alarmă față de ceea ce se întâmplă în orașul Pucioasa și, bineînțeles, la Spitalul Orășenesc Pucioasa. Domnul prefect nu a știut, i-am adus eu la cunoștință, că administrația locală de la Pucioasa, condusă de Constantin Ana, în ultimii 3 ani, a scris două proiecte de anvergură, care însumează 46 milioane lei (aproape 10 milioane de euro), privind modernizarea Ambulatoriului și a Spitalului Pucioasa. De acest lucru nu a ținut nimeni cont în județul Dâmbovița sau în Comandamentul pentru Situații de Urgență. I-am mai spus un lucru domnului prefect, era normal, omenește, bărbătește, ca înainte de a lua o decizie cu privire la Pucioasa să cheme primarul orașului și să se consulte și cu dumnealui. Așa era normal, uman…

Președintele Consiliului Județean ne-a spus ieri că nu s-a mai întrunit acest Comitet pentru Situații de Urgență, încă un lucru tragic pentru dâmbovițeni. Comitetul funcționează pe un grup de WhatsApp și membrii Comitetului nu s-au mai întâlnit de 10 zile.”, a declarat președintele PSD Dâmbovița, deputat Corneliu Ștefan.

Leave A Response »