Președintele PSD Dâmbovița, deputatul Corneliu Ștefan, despre moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL. Orban & Co calcă-n picioare legislația privind creșterea alocațiilor și a pensiilor

Ana Maria Popescu 31/07/2020 0
Președintele PSD Dâmbovița, deputatul Corneliu Ștefan, despre moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL. Orban & Co calcă-n picioare legislația privind creșterea alocațiilor și a pensiilor

Liberalii mai rămân în fruntea Guvernului până cel târziu la jumătatea lunii august, atunci când vor fi trimiși acasă prin adoptarea unei moțiuni de cenzură. Președintele PSD Dâmbovița, deputat Corneliu Ștefan, a anunțat astăzi că Partidul Social Democrat are semnăturile necesare pentru depunerea moțiunii de cenzură și demiterea celui mai incompetent guvern din istoria țării.

Dovezile de incompetență, amatorism, nepricepere, sunt multe și „mărețe” în lunile de guvernare liberală, însă „picătura” care a umplut paharul și care i-a indignat la maximum pe social democrați este refuzul Guvernului Orban de a respecta legile adoptate de Parlament care privesc dublarea alocațiilor copiilor și majorarea punctul de pensie cu 40%. Deși legea, adoptată de Parlament și promulgată de președintele țării, obligă guvernul să dubleze alocațiile copiilor, Orban&Co calcă încă o dată legislația în picioare și refuză să pună în aplicare un drept al copiilor din România. Guvernul a anunțat că va mării alocațiile, de la 1 august, cu doar 15%, ceea ce înseamnă că indemnizațiile copiilor vor crește cu doar 22,5 lei și nu cu 150 de lei, așa cum spune clar legea.

Vești proaste și pentru pensionari, Guvernul Orban a anunțat că nu are de gând să crească punctul de pensie cu 40% de la 1 septembrie, așa cum prevede legislația.

Pentru aceste încălcări grave ale legii, dar și pentru multe alte derapaje fără precedent, PSD va depune moțiune de cenzură și îi va face din nou „șomeri” pe membrii guvernului liberal.

„Guvernul PNL al României a comunicat public că dorește să mărească alocațiile copiilor cu doar 22,5 lei, de la 1 august. Vreau să o spun clar, este o tragedie pentru copiii din România și pentru părinții acestora. Vreau să vă aduc aminte că acum 8 luni, Partidul Social Democrat a inițiat o lege în Parlamentul României pentru dublarea alocațiilor copiilor. Toți parlamentarii PSD au votat această lege, am dublat alocațiile copiilor. Președintele PNL al României, Klaus Iohannis, a promulgat această lege, deci legea este foarte bună, iar Guvernul PNL, Guvernul României nu dorește să pună în aplicare această lege și au comunicat că vor mării alocațiile copiilor cu 22,5 lei.

Mai avem încă o veste proastă pentru români și pentru dâmbovițeni, de la 1 septembrie 2020, când punctul de pensie ar trebui să se mărească cu 40%, Guvernul României a anunțat, clar și răspicat, că nu dorește să mărească punctul de pensie, așa cum noi cei din PSD am votat legea în Parlament.

Pentru nerespectarea Legilor privind dublarea alocațiilor pentru copii și mărirea punctului de pensie, așa cum s-a votat în Parlament, pentru că unde-i lege nu-i tocmeală, spun astăzi de la Târgoviște că avem numărul de semnături necesare și depunem moțiune de cenzură într-un timp scurt și până la jumătatea lunii august acest guvern PNL va dispărea și vom veni cu o propunere de prim-ministru și cu un guvern în fața românilor, un guvern care să aplice aceste legi și, cel mai important, un guvern care să fie aproape de tot ceea ce înseamnă comunitatea locală, nevoile românilor și nu în ultimul rând nevoile dâmbovițenilor”, a declarat președintele PSD Dâmbovița, deputat Corneliu Ștefan.

 

 

Leave A Response »