Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, dezminte informațiile false din mediul online: „Turnul Chindiei NU va avea acoperiș și nici NU va fi placat cu polistiren sau orice alt tip de izolație”

Ana Maria Popescu 22/02/2021 0
Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, dezminte informațiile false din mediul online: „Turnul Chindiei NU va avea acoperiș și nici NU va fi placat cu polistiren sau orice alt tip de izolație”

Precizări importante în legătură cu informațiile false care circulă în mediul public în legătură cu proiectul european de reabilitare care se derulează la Curtea Domnească din Târgoviște.

Pentru a opri informațiile false care, de câteva zile, circulă pe anumite platforme de socializare, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a venit cu următoarele precizări: „Turnul Chindiei NU va avea acoperiș și nici NU va fi placat cu polistiren sau orice alt tip de izolație.

În momentul de față, emblema municipiului Târgoviște și a județului, la fel ca și alte monumente din Curtea Domnească, se află într-un amplu proces de reabilitare și restaurare, însă FĂRĂ A SE MODIFICA IMAGINEA ȘI STRUCTURA OBIECTIVELOR.

Schelele sunt montate doar în faza de execuție a lucrărilor, acestea fiind necesare pentru accesul constructorilor la zonele care vor suferi intervenții, iar acoperișul ridicat pe Turn are rolul de a proteja lucrările de precipitații, urmând a fi desființat la finalizarea proiectului. Mai mult decât atât, pentru a evita evenimentele nefericite și pentru protecția turiștilor, între canelurile platformei de pe acoperișul Turnului Chindiei, se vor monta balustrade de sticlă. De asemenea, pentru a pune în valoare arhitectura Turnului, se va realiza un mic spațiu de belvedere care va reînvia o mică parte a accesului din Turnul Chindiei către Palatul Domnesc”, a subliniat președintele CJD.

Vă reamintim că acesta este al doilea proiect european care se derulează la acest obiectiv turistic emblemă al județului, valoarea lucrărilor este de 19.626.845,70 lei, banii europeni nerambursabili sunt în proporție de 85%, iar monumentele care sunt incluse în acest plan de reabilitare sunt următoarele: Ruinele Bisericii Paraclis, Biserica „Sf. Vineri”- Domnească Mică, Biserica Domnească „Adormirea Maicii Domnului” și Turnul Chindiei.

 

Leave A Response »