Președintele CJD, Corneliu Ștefan: „Este necesar ca dâmbovițenii să știe pe ce și cum vor fi cheltuiți banii județului”. Astăzi, proiectele din infrastructura rutieră și stadiul investițiilor

Ana Maria Popescu 08/04/2021 0
Președintele CJD, Corneliu Ștefan: „Este necesar ca dâmbovițenii să știe pe ce și cum vor fi cheltuiți banii județului”. Astăzi, proiectele din infrastructura rutieră și stadiul investițiilor

În condițiile unui an bugetar deosebit de dificil pentru județ, conducerea administrației județene dorește să informeze dâmbovițenii în deplină transparență nu numai despre proiectele cele mai importante, la care nu se va renunța pentru că înseamnă dezvoltarea județului pe toate planurile, ci și despre modul în care vor fi repartizate sumele.

Astfel, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a început deja prezentarea proiectelor și stadiul lor, astăzi referindu-se la capitolul infrastructură rutieră, unde există idei inovatoare, ambițioase, care au în vedere nu doar mediul urban sau un nucleu de localități, ci întregul județ.

De departe cel mai ambițios proiect al președintelui CJD se referă la inelele de centură, un inel doi pentru Târgoviște și șosele ocolitoare pentru toate orașele județului, prefigurându-se dezvoltarea economiei tuturor zonelor pe care le tranzitează prin atragerea de investitori, scoaterea traficul greu în afara orașelor, reducerea poluării în orașe și municipii, diminuarea riscului producerii accidentelor rutiere.

„Inelele de centură ale municipiului Târgoviște, dar și cele ale orașelor Pucioasa, Fieni, Găești, Răcari și Titu sunt investiții importante pentru județul nostru.

18 km în jurul municipiului Târgovişte. Inelul 2 de centură al reședinței de județ va duce la crearea unei adevărate zone metropolitane ce va include mare parte din localitățile periurbane aflate în apropierea municipiului.

8 km drumuri de centură DN 71 și DN 7 la Drumul Expres Valahia, Autostrada A1 – Ploiești pentru creșterea accesibilității în zona urbană a orașului Găești.

Centură de legătură la DN 71 pentru optimizarea traficului rutier în zona orașelor Pucioasa și Fieni. 14 km de drum construiți de la zero.

Cel puțin 15 km drum de centură DN 71 și limita de sud a comunei Tărtășești. În acest fel, deschidem zona urbană a orașului Răcari către zona metropolitană București.  Acest drum va ajuta și orașul Titu”.

Toate aceste investiții sunt la primul pas, stadiul actual fiind cel al studiilor de prefezabilitate.

Totodată, vor continua investițiile și pe drumurile județene, unele fiind în faza documentațiilor, altele deja începute, iar altele scoase la licitație.

Se lucrează în momentul de față la modernizarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B. Valoarea proiectului este de 43.500.000 de euro;

Construire pod peste râul Ialomița și reabilitare drum de legătură DN 71 – DJ 714 – DJ 713. Se lucrează la documentele necesare;

Reabilitarea DJ 714, variantă ocolitoare a lacului Bolboci. Lucrările sunt scoase la licitație, iar valoarea acestora este de 1.400.000 euro;

Reabilitare și modernizare DJ 712 Pucioasa – Brănești – Vulcana Pandele – Șotânga; DJ 720C Ocnița – Gura Ocniței; DJ 720A Gura Ocniței – Bucșani – Dobra – Finta – Cornești. Suntem în etapa pregătirii documentației.

„Sumele de bani alocate pentru execuția inelelor de centură, dar și a lucrărilor de reabilitare și modernizare a drumurilor județene sunt importante. De aceea, este necesar ca dâmbovițenii să știe pe ce și cum vor fi cheltuiți banii județului”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Leave A Response »