Președintele CJD, Corneliu Ștefan, a reiterat susținerea pentru realizarea unui Inel 2 de centură, care să unească municipiul Târgoviște cu localitățile limitrofe. Consiliul Județean a inițiat demersurile pentru o asociere cu Ministerul Transporturilor

Ana Maria Popescu 27/01/2021 0
Președintele CJD, Corneliu Ștefan, a reiterat susținerea pentru realizarea unui Inel 2 de centură, care să unească municipiul Târgoviște cu localitățile limitrofe. Consiliul Județean a inițiat demersurile pentru o asociere cu Ministerul Transporturilor

Dezvoltarea municipiului Târgoviște, în special pe zona infrastructurii de drumuri, reprezintă o prioritate nu numai pentru administrația locală târgovișteană, ci și pentru conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, președintele forului administrativ județean, Corneliu Ștefan, luându-și angajamentul încă de la începutul mandatului că va susține toate proiectele importante de infrastructură, și nu numai, ale municipiului reședință de județ.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, susținută alături de primarul Cristian Stan și de întreaga echipă de conducere a Primăriei Târgoviște, președintele CJD, Corneliu Ștefan, și-a reiterat susținerea pentru continuarea proiectului centurii ocolitoare a municipiului, care se află foarte aproape de finalizare, dar și pentru realizarea unui Inel 2 de centură, care să cuprindă și localitățile vecine cu Târgoviștea. Consiliul Județean Dâmbovița a adoptat deja de la sfârșitul anului trecut o hotărâre prin care forul administrativ județean să se asocieze cu Ministerul Transporturilor pentru realizarea unui Inel 2 de centură, care să conecteze mai multe localități și care să creeze premisele conturării unei zone de dezvoltare pe întreg perimetrul delimitat de acesta. Este vorba de un drum care să unească municipiul Târgoviște cu localitățile Dragomirești, Mănești, Ulmi, Răzvad, Comișani, Aninoasa, Doicești, Șotânga, Văcărești.

„Chiar de la începutul anului am stabilit un plan măreț și pentru județul Dâmbovița, dar și pentru municipiul Târgoviște, cu proiecte importante pentru municipalitatea noastră. În primul rând vreau să spun foarte clar că vom continua asocierea și colaborarea între CJD și Primăria Municipiului Târgoviște referitoare la Centura Ocolitoare a Municipiului Târgoviște, inelul de centură existent. În al doilea rând, așa cum am spus și la sfârșitul anului trecut, am inițiat o hotărâre de CJD prin care ne asociem cu Ministerul Transporturilor să realizăm Inelul 2 de Centură pentru Municipiul Târgoviște. Eu cred că este cea mai importantă axă rutieră de dezvoltare a județului Dâmbovița și implicit a municipiului Târgoviște. În această hotărâre de Consiliu Județean, alături de municipiul Târgoviște, au fost cuprinse și localitățile periurbane municipiului Târgoviște. Nu în ultimul rând, în urma discuțiilor cu domnul primar al municipiului Târgoviște, am stabilit să ne axăm mai mult pe zona de dezvoltare urbană, pe proiectele pe care le avem de desfășurat între CJD și Primăria Târgoviște. Legat de proiectele pe care le-am gândit împreună cu primarul municipiului Târgoviște, proiecte concrete pentru târgovișteni, vom anunța public toate proiectele pe care le avem împreună. Astăzi pot să vă spun foarte clar că vom continua proiectele pe care noi le avem în desfășurare și mă refer la inelul de centură al municipiului Târgoviște”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

 

Leave A Response »