Povestea unui Rege, spusă de un Prinț!, la Biblioteca Județeană Dâmbovița. Principele Nicolae al României a lansat cartea „Bunicul meu, Regele Mihai”, cu ocazia Zilei Culturii Naționale. Întâlnire specială și cu autoritățile județene. VIDEO

„Povestea unui Rege, spusă de un Prinț”, la Târgoviște! Principele Nicolae al României a lansat astăzi la Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu”, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, o carte specială, „Bunicul meu, Regele Mihai”, în onoarea și memoria celui care a fost rege pentru români, dar mai ales bunic pentru nepoții săi.

 Cartea, care conține numeroase fotografii, alese personal de Principele Nicolae, ce îl prezintă pe Regele Mihai în ipostaza de bunic, a fost lansată în cadrul conferinței „Monarhia în sprijinul culturii române”, eveniment la care au luat parte autorități locale, județene, reprezentanți ai Arhiepiscopiei Târgoviștei, oameni de cultură, târgovișteni și dâmbovițeni care prețuiesc monarhia.

 Înainte de lansarea cărții, Principele Nicolae al României a avut o întâlnire cu conducerea Consiliului Județean Dâmbovița:

„Salut prezența Principelui Nicolae la evenimentele dedicate Zilei Culturii Naţionale, manifestări organizate, începând de astăzi, de Consiliul Județean Dâmbovița prin Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu”.

Îl felicit pentru că a ales să lanseze și la Târgoviște volumul „Bunicul meu, Regele Mihai”, o adevărată incursiune în viața de familie a Majestății Sale.

Cultura românească are un loc de cinste în cultura mondială atât prin unicitate, cât și prin valoarea operelor pe care România le-a oferit patrimoniului internațional.

Încă o dată îi mulțumesc pentru prezență și sunt convins că, împreună, aici în Dâmbovița, putem realiza o multitudine de activități care să pună în valoare bogata noastră moștenire culturală”, a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

„Mulțumim Principelui Nicolae pentru vizita de astăzi! Cultura este un proiect comun și împreună putem fi promotorii celor mai frumoase valori dâmbovițene și naționale”, a adăugat vicepreședintele CJD, Luciana Cristea.

 

 

leave a reply