Polițiști din Dâmbovița, pe 7 și 8 februarie, la București. Protest la Ministerul de Interne, chiar de reuniunea Consiliului JAI

Ana Maria Popescu 06/02/2019 0
Polițiști din Dâmbovița, pe 7 și 8 februarie, la București. Protest la Ministerul de Interne, chiar de reuniunea Consiliului JAI

115 polițiști dâmbovițeni, în activitate și în rezervă, se vor afla pe 7 și 8 februarie la București, pentru a participa la pichetarea sediului Ministerului de Interne, ca reprezentanți ai colegilor din Dâmbovița.

Sindicaliștii din sistemul polițienesc au anunțat de ceva timp acțiunea, existând două revendicări fundamentale: salarizarea precară și legea pensiilor militare.

Potrivit liderului Sindicatului Național al Polițiștilor, pe 7 și 8 februarie se vor afla la București în jur de 500 de polițiști, pentru că atât permite spațiul din fața MAI, iar aceste două zile au fost alese și pentru că la București se desfășoară o reuniune informală a Consiliului JAI (Consiliul de Justiție și Afaceri Interne,  format din miniștrii justiției și ai afacerilor interne din toate statele membre ale UE).

Până acum, polițiștii nu au niciun semnal că vor fi primiți la negocieri. Oamenii legii iau în calcul organizarea unui mare protest la București, chiar de Ziua Polițistului, pe 25 martie, însă rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile până atunci.

 

Leave A Response »