Plumb jr., cântă la altă masă!

preluare www.chindiatargoviste.ro

Într-un moment când Târgoviștea nu știe dacă va mai avea fotbal, cu Chindia agonizând, la capătul unui sezon slab, între Liga a III-a și Liga a II-a – doar speranțe ale celor dezinteresați și sinceri, în realitate – au apărut marii <salvatori> ai proiectului fotbalistic, respectiv puști de bani-gata completați de antrenori-fără-club sau delegați-fără-job, într-o simbioză jenantă, la o felie de pâine cu icre și un suc sorbit cu paiul.

Am avut privilegiul – sau ghinionul, mai degrabă – să asistăm săptămâna trecută la un simulacru de dezbatere, un afront adus fotbalului târgoviștean, pentru care Dobrin, Tică Gheorghe sau Pitaru și-au rupt picioarele, pe Eugen Popescu, de un puștiulică creț care n-are nici în clin, nici în mânecă cu ceea ce înseamnă fenomenul. Dar care afirmă sus și tare, cu tupeu și neobrăzare maximă, că fotbalul e viața lui. La Târgoviște a văzut un meci și jumătate, respectiv o parte din jocul cu Dinamo II și încă o parte, mai mică, din Chindia – Slobozia. Omul habar nu are de primul 11 al Chindiei, nu știe pic de istorie a orașului nostru, nu înțelege nici măcar regulamentele, dar brusc, vrea să-l credem că s-a îndrăgostit de Târgoviște și de Dâmbovița. V-o spunem noi, singura legătura a copilului doamnei Rovana cu județul sunt impresiile lăsate în mediul virtual după descinderile urșilor în nordul Dâmboviței. În rest, un fular fluturat la mișto la tribuna I lângă câteva cutii de bere și un campionat de minifotbal în care o excursie la Istanbul a însemnat 23×8=184 de voturi .. minim! Că omul candidează la Primărie, e treaba lui, viața lui, dar să nu amestece numele și sigla Chindiei în treburile astea politice. Vrem un fotbal curat, Chindia noastră și atât. Cum putem să credem că salvarea poate veni de la Plumb, un tip care ori ne ia de proști, insistând să fie întocmit lotul pentru sezonul viitor cu o mână de oameni, la o lingură de zacuscă, pe Centrul Vechi, ori e el însuși mai naiv decât pe vremea când spera să dea lovitura pe MTV cu o tentativă de videoclip? Cum putem să acceptăm ca acest tânăr care nu spune nimic în lumea sportului îi poate înlocui pe Gică Popescu sau Ion Crăciunescu? Ce știe el despre FRF și regulamentele de azi atâta vreme cât n-are habar nici de câți jucători e nevoie pe foaie la un meci de Liga a II-a? Plumbulețule, ești alimentat de niște lătrăi și speri să intri cu bocancii în viața Târgoviștei, călcând în picioare un simbol. Tu – de unul singur – n-ai bani nici de propria campanie, dar să mai bagi și într-un fotbal pe care nu îl înțelegi…și totuși declari că e viața ta. Un sfat prietenesc: cântă la altă masă. Și vezi că o poți face HD, nu mai e Atomic, ca pe vremea ta…

P.S. Pentru toți băieții șmecheri din presa locală, lipitori și lipitoare care fac știrea cu telefonul: mai ieșiți și pe teren, copilași.

leave a reply