Platformă pentru gunoiul de grajd la Moroeni. Investiție de aproape 2 milioane lei, deosebit de utilă crescătorilor de animale din zonă, dar și pentru protejarea mediului

Ana Maria Popescu 08/07/2020 0
Platformă pentru gunoiul de grajd la Moroeni. Investiție de aproape 2 milioane lei, deosebit de utilă crescătorilor de animale din zonă, dar și pentru protejarea mediului

Veste bună pentru protecția mediului în comuna Moroeni!

Astăzi a fost pusă în funcțiune platforma comunală pentru gunoiul de grajd, realizată prin proiectul denumit „Controlul integrat al poluării cu nutrienți”.

Platforma este deosebit de benefică pentru crescătorii de animale și are o capacitate de stocare de 1512 mc pe an, asigurând astfel necesarul de depozitare și de compostare al gunoiului de grajd provenit din fermele și micile gospodării din localitate.

Investiția are o valoare de 1.863.412,76 lei, suportată în proporție de 95% de Ministerul Mediului, contribuția locală a administrației de la Moroeni fiind de 5% (servicii de proiectare). Contractul a fost încheiat în anul 2019.

Investiția va fi exploatată de UAT Moroeni și monitorizată de Ministerul Mediului

O altă veste bună este că, odată cu investiția, administrația locală a primit și utilaje cu care se va putea realiza colectarea gunoiului de grajd de la fermieri, dar și de la micii crescători de animale.

Implementarea Proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi” se face în localitățile selectate ca vulnerabile sau potențial vulnerabile la poluarea cu nutrienți (ZVN). Din Dâmbovița, beneficiare ale proiectului mai sunt comunele Șotânga și Mătăsaru.

La inaugurarea platformei de la Moroeni, au participat și președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, alături de vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Cristea și de primarii unor localități din zonă.

„Protejarea mediului înconjurător nu este doar o necesitate, este și modul în care noi lăsăm moștenire urmașilor noștri munții și apele județului nostru. Grija pentru natură trebuie să fie obiectivul principal al fiecăruia dintre noi, iar acest lucru a fost înțeles și de administrația PSD a comunei Moroeni. Alături de primarul Laurențiu Moraru și colegii din zona de nord a județului Dâmbovița am avut plăcerea să văd că zona montană dâmbovițeană este ferită de poluare datorită finalizării unei ,,Platforme de depozitare a gunoiului de grajd”, realizată în Moroeni.
Astfel de investiții pentru protecția mediului sunt garanția unui viitor mai sănătos, atât pentru copiii noștri, cât și pentru natură”, a declarat președintele PSD Dâmbovița, deputat Corneliu Ștefan

 

Leave A Response »