Pentru prima data de la debutul pandemiei COVID-19, Biroul Permanent al Senatului, în ședință cu prezență fizică a membrilor. Vicepreședintele Senatului, Titus Corlățean, salută responsabilitatea parlamentarilor.

Pentru prima oară de la instituirea stării de urgență, după câteva săptămâni de muncă la distanță, astăzi, 22 aprilie, Biroul Permanent al Senatului României, forul de conducere al acestei instituții fundamentale a statului, s-a reunit pentru prima oară în ședință cu participarea fizică efectivă a membrilor Biroului la sediul Senatului.

Reamintim că din 16 martie, de la instituirea stării de urgență în România, reuniunile Senatului și ale organismelor sale s-au desfășurat doar prin mijloace electronice de la distanță, ca măsură de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

La reuniunea de astăzi, care a respectat regulile de distanțare socială și protecție sanitară, a participat și senatorul PSD de Dâmbovița, Titus Corlățean, vicepreședinte al Senatului, cel care în ultimele săptămâni a condus, în sistem online, foarte multe dintre ședințele forului legislativ.

„Biroul Permanent a examinat urgențele legislative legate de gestionarea pandemiei COVID-19, atât inițiativele legislative parlamentare, cât și Ordonanțele de urgență adoptate de Guvern și transmise Parlamentului, a stabilit comisiile senatoriale sesizate pentru aviz și raport și de asemenea a stabilit termene scurte pentru legiferare.

Totodată Biroul Permanent al Senatului a examinat și o serie de documente cu caracter european transmise parlamentelor naționale de UE și a decis sesizarea Comisiilor de afaceri europene și respectiv politică externă, pentru raport”, a declarat senatorul PSD de Dâmbovița, Titus Corlățean, vicepreședinte al Senatului României.

De asemenea, în cadrul ședinței de astăzi Biroul Permanent a decis ca joi, 23 aprilie să aibă loc o ședință a plenului Senatului, care să dezbată și să voteze o serie de acte normative urgente, importante pentru gestionarea pandemiei și a crizei economice. Potrivit senatorului Titus Corlățean, aceasta sesiune de plen se va desfășura în cursul acestei săptămâni, cu respectarea regulilor procedurale pentru sesiunile de la distanta, adică tot în sistem online, urmând ca în perioada următoare să se realizeze gradual și reîntoarcerea la prezență fizică a celor 136 de senatori în sesiunile plenare desfășurată la sediul Senatului.

Senatorul Corlățean a salutat la sfârșitul reuniunii Biroului Permanent reluarea reuniunilor cu prezență efectivă a senatorilor la sediul instituției, ca semn de responsabilitate pentru procesul esențial de legiferare în perioada de stare de urgență, în interesul direct al cetățenilor români.

leave a reply