Parlamentari și lideri PSD Dâmbovița desființează gestul ministrului Sănătății de a demisiona din funcție în plină pandemie de coronavirus

Ana Maria Popescu 26/03/2020 0
Parlamentari și lideri PSD Dâmbovița desființează gestul ministrului Sănătății de a demisiona din funcție în plină pandemie de coronavirus

Val de critici din partea parlamentarilor și liderilor PSD Dâmbovița după demisia ministrului Sănătății, Victor Costache. Aceștia susțin la unison că gestul este unul iresponsabil, incalificabil, criminal, iar liberalul demisionar nu este altceva decât un „dezertor”.

Deputat Corneliu Stefan, președinte PSD Dâmbovița: „Șobolanii sunt primii care părăsesc o corabie ce se scufundă!
Deși comparația este dură, alt termen care poate descrie demisia ministrului Sănătății, Victor Costache, nu există.
Să ceri medicilor și oamenilor să fie responsabili, iar tu să demisionezi este INCALIFICABIL.
Să ieși în fața românilor și să le promiți că vor fi testați pentru depistarea COVID-19, doar ca liberalii tăi să primească pe mână peste 30 de milioane de euro prin licitații atribuite, este un gest CRIMINAL.
Sute de medici, asistente și polițiști s-au îmbolnăvit pentru că Ministerul Sănătății, respectiv Victor Costache, nu le-a dat echipament de protecție ține de domeniul penalului.
Iohannis, Orban, Câțu și Costache vor rămâne în istoria acestei țări ca personaje ce au arătat adevărata față a liberalismului: se gândesc la banii care trebuie să intre în buzunarul privaților, fără să-i intereseze oamenii simpli și grijile lor!”

Deputat Carmen Holban: „Victor Costache pleacă de la conducerea Ministerului Sănătăţii, unde, de fapt, nici nu ar fi trebuit să fie!

Victor Costache a obținut aviz negativ in cadrul comisiei de sănătate. Am fost acuzaţi de politicianism, după votul negativ. Astăzi, chiar Victor Costache recunoaşte prin demisia sa că nu e pregătit să fie ministru. Nu era mai bine ca Orban să ţină cont, de la început, de decizia comisiei?

Ministrul Costache pleacă, lăsând un sistem medical în plină criză de medicamente şi materiale sanitare, în contextul general al unei pandemii de Covid-19. Guvernul trebuie să-şi asume răspunderea pentru această situaţiei şi să o rezolve urgent pentru că dreptul la sănătate este garantat de Constituţie”

Deputat Claudia Gilia: „Încă un dezertor în bătălia pentru România – Ministrul Sănătății, Victor Costache, a abandonat lupta cu coronavirusul, lăsând mai multe spitale închise și un haos general.
Și-a început mandatele de ministru cu avize negative și le-a finalizat fugind de răspundere.
Vina pentru o Românie fără ministru al Sănătății în plina criză de coronavirus aparține premierului Ludovic Orban, care a refuzat să îl înlocuiască atunci când a primit avize negative în Parlament. Iresponsabilitate la cel mai înalt nivel”

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan: „E ireal ce face guvernul acesta de inconștienți. Cum să-ți dai demisia, tu, ministrul Sănătății, în plină criză de Sănătate? Cum să fii atât de iresponsabil? Cum să faci asta în plină pandemie??? Cât de inconștient trebuie să fii? Efectiv, nu am cuvinte suficiente pentru acest gest. Dezertare mi se pare prea puțin.

Sper să nu uităm lucrurile astea când va trece haosul”

Viceprimarul municipiului Târgoviște, Monica Ilie: „În plină criză de coronavirus, Victor Costache, ministerul PNL al Sănătății, își dă demisia, anunțată printr-un discurs patetic de Orban, care se arată mulțumit de activitatea ministrului.
Este un gest de maximă iresponsabilitate, și, totodată, o decizie extrem de târzie, în condițiile în care spitalele din România intră rând pe rând în carantină, medicii sunt infectați din cauza lipsei de echipamente de protecție, românii reclamă lipsa testelor pentru coronavirus și modul în care se realizează testarea.
Nu insist cu declarațiile iresponsabile ale acestui ministru, care vorbea aseară despre testarea tuturor bucureștenilor, lucru bun, dar greu de închipuit în condițiile în care nici medicii din București nu sunt testați.
Probabil, domnul ministru credea că această muncă administrativă este doar despre cum să aduci foloase sistemului privat de sănătate sau cum să faci conferințe de presă, din birou, îmbrăcat în costum de protecție, când medicii, care stau față în față cu virusul, abia au măști.
Cu toții au știut, cu mult timp în urmă, ce va urma, au fost avertizați, iar singura grijă a acestui guvern a fost organizarea alegerilor anticipate!
Acum, la 1000 de cazuri confirmate, în condițiile în care în județe nu se testează, 17 decese, România este încă la debutul procedurilor de achiziție de echipamente de protecție. Dumnezeu să ne ajute!”

Leave A Response »