„Parfum de femeie”, miniturneu muzical în patru orașe ale județului, în perioada 1-7 martie, cu piese populare vechi, dedicate femeii și dragostei.

Ana Maria Popescu 23/02/2021 0
„Parfum de femeie”, miniturneu muzical în patru orașe ale județului, în perioada 1-7 martie, cu piese populare vechi, dedicate femeii și dragostei.

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița va organiza, în perioada 1-7 martie 2021, un miniturneu muzical intitulat „Parfum de femeie”. Organizat sub forma unui spectacol itinerant, conceptul va fi unul inedit pentru spațiul cultural dâmbovițean: un mix muzical clasic și tradițional.

Astfel, o parte dintre artiștii instrumentiști și soliști ai Orchestrei Populare Chindia vor aborda piese populare vechi, dedicate femeii și dragostei, într-un acompaniament minimalist.

Lor li se vor adăuga soliști de muzică clasică, precum excepționalul tenor Florin Georgescu, soprana Cristina Dan, baritonul Yura Tsiple, acompaniați la pian de către profesorul Andrei Georgescu.

Întregul concept este un spectacol original, care își dorește să ofere publicului un tip de dialog muzical aparte. Arii și duete celebre din muzica clasică se vor îmbina armonios cu piese vechi ale folclorului românesc, interpretate cu sensibilitate românească.

Localitățile în care va avea loc acest spectacol sunt:

*Târgoviște (1 martie – Muzeul de Istorie Târgoviște, ora 17:00)

*Pucioasa (4 martie – Centrul Cultural European, ora 17:00)

*Fieni (6 martie – Centrul de Cultură „Mihail Lupescu”, ora 17:00)

*Titu (7 martie – Casa de Cultură, ora 17:00).

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița vrea să dea posibilitatea unui număr cât mai mare de iubitori de frumos din județ să împărtășească bucuria unui astfel de proiect.

Accesul în sală se va face în limita locurilor disponibile și în concordanță cu regulile privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

 

Leave A Response »