Parada Babel 2022 a animat străzile din Târgoviște și a scos din case târgoviștenii. Tema din acest an a fost Limbajul. VIDEO

Paradă „multiculturală” pe străzile Târgoviștei! Acest lucru a fost posibil datorită organizatorilor Festivalului Artelor Spectacolului Babel, Teatrul Municipal „Tony Bulandra”, Consiliul Local și Primăria Târgoviște.         

Seara de 10 iunie a Festivalului Artelor Spectacolului- Babel 2022 s-a încheiat cu mult entuziasm, printr-o paradă  ce a pornit din Parcul Chindia și a ajuns la Teatrul Tony Bulandra, străbătând Calea Domnească, Bulevardul Mircea cel Bătrân și Bulevardul Carol I. A fost o adevărată explozie de veselie, o atmosferă vie, brodată cu artificii, muzică și dans, care i-a încântat pe târgoviștenii veniți să-i salute cu căldură și prietenie pe artiștii sosiți la Târgoviște din peste 19 țări.

Parada Babel 2022 s-a desfășurat într-o explozie de artificii și de costume în culori specifice zonelor de unde provin participanții la festival și a reprezentant o bucurie absolută pentru iubitorii de teatru și artă scenică. Teatrul Tony Bulandra, municipiul Târgoviște, va fi până pe 19 iunie epicentrul artelor spectacolului internațional.

Program evenimente:

SÂMBĂTĂ, 11 iunie

11:00 Foaier TTB, Întâlnirile Babel (actori, presă, invitați; deschise publicului)

14:00 Sala Studio a TTBWorkshop de body percussion & beat-boxingJordi L. Vidal Company, Belgia; 3h

17:00 și 19:30 Cinematograf IndependențaThe Third Reich, regia: Romeo Castellucci, Societas Raffaelo Sanzio, Cesena, Italia; 50 min.

18:00 Foaier TTB, Vernisaj al Salonului de Artă Babel cu artist plastic – pictor Carmen Olteanu șiartist plastic – maestru sticlar Ion Tămâian

19:00 Sala Mare a TTBEvita – Tango, un spectacol de Mc Ranin, Teatrul Tony Bulandra Târgoviște, România; 2h (fără pauză)

20:30 Cinematograf IndependențaTheatron (un documentar despre Romeo Castellucci), regia: Giulio Boato; 55 min.

22:00 Piața Mihai ViteazulBarbarossa Samba Group, România; 45 min.

DUMINICĂ, 12 iunie

11:00 Foaier TTB, Întâlnirile Babel (actori, presă, invitați; deschise publicului)

16:00 Foaier TTB, Florica Ichim și istoria unui proiect cultural unic – revista Teatrul azi, comemorare și lansare de carte susținute de Ioana Anghel și Irina Zlotea

18:00 Sala Studio a TTB, Beckett, Facultatea de Teatru și Film, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca;

19:00 Cinematograf Independența, Lumea e bine făcută – Partea a 2-a Europa,regia: Tudor Chirilă, film documentar de lung-metraj;

20:00 Sala Mare a TTB, San Chak: Life and Love story of Sin Chae HO,regia: Sunduck Han, Professional Theatre Company „Sae Buyk”,Coreea de Sud; 1h 30 min.

20:00 Curtea DomneascăOoups!, mișcarea scenică: Jordi L. Vidal, Jordi L. Vidal Company, Belgia; 55 min.

21:30 Piața Mihai ViteazulIncomica, Eccentrici Dadarò, Italia; 50 min.

leave a reply