Până la finele lunii, Târgoviștea va avea patru stații funcționale de reîncărcare vehicule electrice și hibrid plug-in

Ana Maria Popescu 03/08/2020 0
Până la finele lunii, Târgoviștea va avea patru stații funcționale de reîncărcare vehicule electrice și hibrid plug-in

Veste bună pentru proprietarii de mașini electrice și electrice hibrid din Târgoviște, dar și aflați în trecere prin municipiu!

Astăzi, a început montarea celor patru stații electrice de reîncărcare pentru vehicule electrice și electrice hibrid plug-in, investiție realizată în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic”, gestionat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

„Activitatea se realizează în cadrul contractului de achiziție publică de produse privind furnizarea, montarea, instalarea și punerea în funcțiune a patru stații de reîncărcare cu putere înaltă în curent continuu 50 kw, aferente obiectivului: «Dezvoltarea infrastructurii de alimentare a autovehiculelor cu energie electrică prin achiziția a 4 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice și electrice hibrid plug-in»”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Valoarea contractului este de de 576.000 lei fără T.V.A, iar finanțarea este asigurată în cadrul programului AFM amintit mai sus.

Cele 4 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice sunt montate în următoarele locații: strada Ialomiței (în vecinătatea Complexului Turistic de Natație), parcarea de lângă Piață Bărăției, strada Justiției (lângă Casa Armatei și stadion), parcarea de lângă BRD (vis-a-vis de Biblioteca Județeană).

Stațiile au o capacitate de minim 2 încărcări/ora/stație de încărcare, vor fi montate până cel târziu mâine (n.n. – 4 august) și puse în funcțiune luna aceasta.

 

Leave A Response »