O nouă premieră la Teatrul municipal Târgoviște

Teatrul Municipal Târgoviște a pregătit pentru iubitorii genului o nouă premieră, cu piesa MEMORIA APEI de Shelagh Stephenson, în regia Răzvan Mureşan, scenografia aparținându-i lui Tudor Lucanu.

Răzvan Mureşan este regizor al teatrului Naţional „Lucian Blaga” din Cluj Napoca şi  absolvent al Universităţii Babeş Bolyai din Cluj, Facultatea de Teatru şi Televiziune, specializarea Regie – Teatru, promoţia 2006. Masterat în Teatru şi Multimedia în cadrul aceleaşi facultăţi în 2007, a regizat spectacolele:

· MACHIAVELLI: arta terorii – Teatrul Naţional „Lucian Blaga”, Cluj Napoca, 2011

· MINUNATA LUME NEBUNĂ – Teatrul de Nord Satu Mare, 2010

· PARADISUL GANGSTERILOR – Teatrul Naţional „Lucian Blaga”, Cluj Napoca, 2009

· EURO 2 – Teatrul Naţional „Lucian Blaga”, Cluj Napoca, 2008

În piesa MEMORIA APEI, trei surori – Teresa, Mary şi Catherine, se reunesc cu ocazia aniversării morţii mamei lor, fiecare dintre ele fiind bântuită de proprii demoni. Textul se concentrează mai mult asupra modului în care fiecare dintre surori face faţă morţii mamei şi a modului în care ele sunt afectate direct. Cele trei au amintiri diferite despre aceleaşi evenimente, ceea ce provoacă dispute constante legate de corectitudinea amintirilor. Odată ce aceste femei se reîntâlnesc după ani de separare, toate minciunile şi trădările de sine ascunse ies la suprafaţă.

Piesa respectă unitatea de timp/spaţiu/personaj a tragediei antice, însă momentele comice sunt atât de uniform distribuite de-a lungul textului încât se poate spune că este vorba de o tragi-comedie.

Premiera va avea loc sâmbătă, 24 Mai, la ora 19:00.

leave a reply