O investiție așteptată de mulți ani, inaugurată azi la Corbii Mari. Stația de epurare din satul Ungureni, realizată pe fonduri europene

Stația de epurare din satul Ungureni, comuna Corbii Mari, inaugurată astăzi, 4 septembrie, de administrația locală, alături de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, parlamentarii Carmen Holban, Radu Popa și Marian Țachianu, vicepreședintele CJD, Luciana Cristea, reprezentanți ai Guvernului, consilieri locali și județeni.

Este vorba de un tronson de 4,2 kilometri de rețea de apă uzată, o investiție foarte utilă și așteptată de multă vreme de oamenii din Corbii Mari. Pentru realizarea acestei investiții a fost nevoie de 4,5 milioane lei. Proiectul este realizată cu fonduri europene, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, AFIR, dar a existat și o cotă de cofinanțare din partea unității administrativ teritoriale.

„Stația de epurare din Corbii Mari este un obiectiv finanțat prin fonduri europene, 4,5 milioane lei fiind valoarea acestuia. Este vorba de 7,6 km de conductă, 290 de racorduri la proprietăți. Este finanțat din AFIR. Este o investiție foarte importantă pentru comunitatea noastră având în vedere că este prima stație de epurare pe care o finalizăm și o inaugurăm. Urmează și alte investiții…. Va fi extinsă stația de epurare prin proiectul pe care îl avem pe POIM împreună cu Compania de Apă și Consiliul Județean, vom prelua astfel și celelalte sate, respectiv Satul Nou, Ungureni și Grozăvești”, a declarat primarul comunei Corbii Mari, Ionuț Bănică.

„Comuna Corbii Mari este unul dintre cele mai bune exemple în ceea privește implicarea administrației în viața localității! Investiția inaugurate astăzi este foarte importantă pentru oamenii din comună. Felicitări pentru această realizare”, a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

 

 

leave a reply