O femeie din Potlogi adăpostește în gospodărie peste 50 de câini, spre disperarea vecinilor

Un adăpost ilegal de câini din localitatea dâmbovițeană Potlogi s-a transformat într-un adevărat coșmar pentru vecini! O femeie crește în curtea locuinței peste 50 de câini adunați, după cum spune ea, de pe străzi. Vecinii spun că nu mai suportă mirosul și nici larma provocată de patrupede. Autoritățile locale spun că în lipsa unei legislații concrete, sunt depășite de situație.

Vecinii femeii sunt disperați și spun că au sesizat inclusive Direcția Sanitar Veterinară Dâmbovița, însă până în prezent nu s-a întâmplat nimic.

Proprietara adăpostului sui-generis spune că iubește câinii și că celor fără stăpân le asigură hrană și adăpost. De câteva luni, de când a cumpărat proprietatea din satul Pitaru din comun Potlogi, pensionara a început să adune toți câinii fără stăpân din sat.

Pe lângă disconfortul provocat vecinilor, adăpostul improvizat lasă mult de dorit la capitolul condiții minimale de viață pentru animale. Acestea nu au padocuri și își fac nevoile prin toată curtea, aceasta transformându-se într-un adevărat focar de infecție. Autoritatile locale spun ca în lipsa unei legislații adecvată sunt depășite de situație, singura soluție pe car ar putea-o adopta fiind aceea de limitare a numărului de câini pe care o persoană îi poate ține în gospodărie, printr-o Hotărâre de Consiliu Local

leave a reply