O femeie din Dâmbovița, în vârstă de 31 de ani, sfâșiată de lei

O femeie în vârstă de 31 de ani, îngrijitoare la o fermă din localitatea Picior de Munte a ajuns la spital rănită grav. Aceasta avea corpul sfâșiat, prezentând plăgi provocate prin mușcătură de animal la nivelul capului și trunchiului.

O femeie din Dâmbovița, în vârstă de 31 de ani, sfâșiată de lei

Personalul medical a sosit la fermă, locul în care s-a întâmplat totul, în scurt timp de la incident pentru a-i acorda îngrijiri victimei, iar femeia a povestit îngrozită că a fost atacată de lei. Ajunsă la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, după ce și-a mai revenit din șocul suferit, îngrijitoarea a spus medicilor că a fost mușcată de câini, nu de lei. Din acest motiv, cadrele medicale nu au chemat Poliția.

“Vineri a fost adusă cu Ambulanţa de la Dragodana o tânără de 31 de ani pentru multiple muşcături de animale care au atacat-o şi care i-au produs nişte leziuni severe, leziuni muşcate şi plăgi sfâşiate la nivelul scalpului, toracelui şi membrelor superioare. A fost examanată de chirurg şi internată în secţia de chirurgie generală. E vorba de nişte animale”, a declarat dr. Elena Firoiu, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

În acest moment, victima este internată la Secția Terapie Intensivă, după ce a trecut printr-o operație de peste trei ore și jumătate.

O femeie din Dâmbovița, în vârstă de 31 de ani, sfâșiată de lei

Se pare că, la ferma unde femeia lucra sunt crescuți lei, iar anumite voci spun că victima a fost avertizată de șeful ei, un executor judecătoresc, să nu dezvăluie acest lucru și să își schimbe povestea spusă inițial medicilor.

Sătenii vorbesc cu teamă despre o adevărată grădină zoologică fără autorizaţie

“Are lei. Se aud noaptea, câteodată. Nu ştiu câţi are. Nu ne temem. Are raţe, are cămile”, spune o localnică. “E un executor din Bucureşti. Are autorizaţie. Are lei. Are de toate. E un om gospodar. Nu ştiu cum a fost muşcată fata, dar aşa am auzit, că a fost muşcată de un leu. Lui nu îi e teamă că animalele pot scăpa”, spune un alt sătean.

Primarul a tratat cămilele de gălbează

Edilul  comunei Dragodana nu a dorit să declare nimic oficial despre excentricul localnic, însă a recunoscut că chiar el i-a vindecat cămilele de gălbează.

“Are un hectar şi jumătate. Are lei, ştiu. L-au reclamat oamenii de pe acolo. Eu nu am nicio putere. Nu pot eu să mă descurc cu ei. Nu s-au descurcat alte organisme cu el, d-apoi eu. Eu i-am îngrijit cămilele de gălbează. El m-a chemat să mă uit la cămilele lui”, a spus Voinescu Marin.

La Direcţia Sanitar Veterinară Dâmboviţa s-a primit o sesizare în urmă cu doi ani că un localnic are în îngrijire lei, însă inspectorii nu au fost lăsaţi să intre.

O femeie din Dâmbovița, în vârstă de 31 de ani, sfâșiată de lei

“Noi nu am primit până acum nicio reclamaţie scrisă. Locaţia nu este înregistrată sanitar-veterinar şi nici autorizată, pentru că nu ştim ce se întâmplă acolo şi ce animale deţine. Acum doi a mai fost o reclamaţie. Colegii mei au fost acolo, dar nu au fost lăsaţi să intre. A încercat să spună că se va autoriza, dar nici până azi locaţia respectivă nu este autorizată şi nici înregistrată”, a declarat Sandu Tolea , director DSVSA Dâmboviţa.

Potrivit Legii 205/26 din mai 2004, privind protecţia animalelor, capitolul 2, art. 11, “Deţinătorii de animale pot deţine animale sălbatice, potrivit legii, numai dacă sunt autorizaţi de direcţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti”.

leave a reply