MUZEUL VINE LA TINE!

Complexul Naţional Muzeal “Curtea Domnească” Târgovişte în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Specială din Târgovişte, clasele V – VI, continuă proiectul educaţional “Muzeul vine la tine!”, cu un atelier de creaţie care se adresează în special elevilor din învăţământul special cu dizabilităţi uşoare, fiind o abordare inedită în ceea ce priveşte modul de a face educaţie. Atelierul se va desfăşura în Amfiteatrul Şcolii Gimnaziale Speciale, luni, 18 noiembrie 2013, începând cu ora 10.00.
Prin latura cultural – educativă, Complexul Naţional Muzeal “Curtea Domnească” Târgovişte mijloceşte procesul de învăţare în sensul formării şi educării creativităţii, a simţului estetic, precum şi conturarea unor abilităţi practice. Sub îndrumarea personalului de specialitate, copiii pătrund în universul meşteşugurilor tradiţionale româneşti, încercând să realizeze din clasica lingură de lemn, o păpuşă.
Confecţionarea păpuşilor din linguri de lemn constituie o activitate foarte plăcută pentru copii deoarece îşi pot da frâu liber imaginatiei, iar figurina realizată poate fi o păpuşă, un ornament sau un cadou.
Scopul acestui atelier de creaţie este de dezvoltare a abilităţilor practice şi a creativităţii, dar şi de îmbunătăţire a relaţiei muzeu – şcoală şi consolidării importanţei muzeelor ca resurse educaţionale, care să faciliteze învăţatul.

leave a reply