Municipiul Târgoviște, ZERO alocări de la Guvernul Cîțu. „Dispreț față de târgovișteni. „Resursele financiare care nu sunt ale PNL, nu sunt ale lui Cîțu, sunt banii românilor și trebuie să se întoarcă la români în mod echilibrat și în funcție de necesitățile existente la nivelul fiecărei comunități locale” (Cristian Stan, primarul Târgoviștei)

rhdr

Municipiul Târgoviște tăiat din nou de pe lista cu alocări financiare a premierului Cîțu!

Mergând pe același principiu „pentru unii mumă, pentru alții ciumă”, premierul demis Florin Vasile Cîțu nedreptățește din nou municipiul Târgoviște și târgoviștenii alocându-le din ZERO lei din Fondul de rezervă, bani pe care i-a împărțit printr-o Hotărâre de Guvern care a avut la bază strict criterii politice și care nu a ținut cont de nevoile comunităților locale, ci doar de culoarea politică a acestora.

În cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul PSD Dâmbovița, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a mărturisit că nu este surprins de faptul că Guvernul Cîțu și-a bătut din nou joc de târgovișteni, același lucru întâmplându-se la toate rectificările și alocările guvernamentale din ultimii ani.

„Cinismul de care dă dovadă acest Guvern este fără precedent. În contextul în care se apropie o iarnă foarte grea pentru toată lumea, în contextul în care există atât de multe probleme, cu creșterea prețului la energie și așa mai departe, iată că domnul prim ministru face un act de discriminare pe criterii politice”, a declarat primarul Cristian Stan, revoltat fiind de faptul că localități mult mai mici ca municipiul Târgoviște au primit „cu dedicație” de la Florin Cîțu sume de bani halucinante, iar târgoviștenii au fost tratați și de această dată cu dispreț de guvernanții liberali.

„Au fost alocate resursele financiare care nu sunt ale PNL, nu sunt ale lui Cîțu sau a ministrului de Finanțe, sunt banii tuturor, sunt banii românilor și trebuie să se întoarcă la români în mod echilibrat și în funcție de necesitățile existente la nivelul fiecărei comunități locale”, a subliniat edilul municipiului reședință de județ.

„Mărturisesc că nu aveam mari așteptări având în vedere faptul că municipiul Târgoviște a fost lăsat cam de fiecare dată lăsat de-o parte, atunci când s-a aprobat vreo alocare bugetară. Nu m-aș fi gândit că vom primi vreun leu, însă cinismul de care dă dovadă acest Guvern este fără precedent. În contextul în care se apropie o iarnă foarte grea pentru toată lumea, în contextul în care există atât de multe probleme, cu creșterea prețului la energie și așa mai departe, iată că domnul prim ministru face un act de discriminare pe criterii politice, pentru că este evident că despre asta este vorba, și ignoră comunități întregi, care nu au nicio vină, pentru că de fapt asta se întâmplă, alocarea pe criterii politice către administrațiile locale conduse de primari PNL și UDMR echivalează cu o discriminare clară pe criterii politice.

Vreau să spun că m-a costat mai mult să xeroxez proiectul Hotărârii de Guvern în comparație cu banii pe care i-am primit prin această Hotărâre de Guvern. Dar se pare că alții au fost mai norocoși, am văzut niște alocări bugetare absolut halucinante… Spre exemplu Medgidia a primit 23 milioane lei. Care sunt necesitățile pe care cei din Medgidia le au, atât de mari, în comparație cu târgoviștenii?! Și noi avem o infrastructură școlară care trebuie susținută, și noi avem proiecte care trebuie susținute, și noi avem cheltuieli cu persoane cu dizabilități și așa mai departe, care trebuie susținute. Și noi avem dificultăți în ceea ce înseamnă asigurarea salariilor până la finalul anului… Repet, nu înțeleg această modalitate absolut disprețuitoare, acesta este cuvântul, dispreț față de târgovișteni, în care au fost alocate resursele financiare care nu sunt ale PNL, nu sunt ale lui Cîțu sau a ministrului de Finanțe, sunt banii tuturor, sunt banii românilor și trebuie să se întoarcă la români în mod echilibrat și în funcție de necesitățile existente la nivelul fiecărei comunități locale.

Legat de solicitările Instituției Prefectului, am văzut o Notă de fundamentare la Dâmbovița, aferentă Hotărârii de Guvern, de trei rânduri. Astea să fie necesitățile pe care noi le avem? Astea să fie stăruința de care a dat dovadă Instituția Prefectului pentru alocarea unor sume de bani către dâmbovițeni?

L-am văzut pe domnul președinte Klaus Iohannis într-o conferință de presă ieri unde ne făcea frustrați… Păi cred și eu, în contextul în care cvasitotalitatea resurselor bugetare a mers către PNL și UDMR. Adică sume pe județe de 38 de milioane, 40 de milioane, pentru niște comunități mult mai mici comparativ cu județul Dâmbovița. Ca să nu mai spun că la Constanța s-au dus peste 71 de milioane, probabil bonus pentru grija pe care autoritățile de acolo au dat dovadă la spital, în contextul incendiului care a avut loc acolo.

Ne raliem și noi demersului de a formula plângere penală, pentru că este vorba în mod evident de un abuz în serviciu pentru care trebuie să răspundă până la urmă cineva.

Vom vedea ce se va întâmpla mai departe, dar foarte grav este că, da, vom face plângere penală, vom ataca în contencios administrativ și așa mai departe, dar aceste demersuri durează, iar bătaia de joc față de comunitățile locale pe care le reprezentăm cu toții își produce efecte”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

leave a reply