Moțiunea simplă împotriva ministrului Dezvoltării, adoptată de Camera Deputaților. Deputatul PSD Claudia Gilia: „Între grinzile liberale cea mai mare este cea a ministrului Dezvoltării, Ion „Grindă” Ștefan. Este omul greșit, la locul greșit. Asta dacă vrem dezvoltare”

Cu 168 de voturi „pentru”, 81 „împotrivă” și 50 de „abțineri”, moțiunea simplă împotriva ministrului Dezvoltării, Ion Ștefan,  depusă de 77 de deputați PSD, a fost adoptată de Camera Deputaților.

În moțiunea intitulată „Guvernul PNL după Grindă se cunoaște”, Partidul Social Democrat susține că „dacă marele dramaturg Ion Luca Caragiale ar fi trăit în zilele noastre, cu certitudine ar fi găsit în ministrul «Grindă» o sursă inepuizabilă de inspirație pentru comediile sale în care a surprins atât de bine viciile, neputințele, orgoliile și aroganța clasei politice din România”.

Potrivit social democraților, „cea mai notabilă realizare a ministrului este cohorta de rude, rubedenii, neamuri și politruci pe care a reușit să o implanteze, pe funcții călduțe, bine remunerate, din administrația publică centrală și locală. Doar pentru această așa-zisă realizare, domnul ministru Ion Ștefan ar trebui să-și dea undă verde pentru a pleca cu totul din funcția guvernamentală, înainte de a compromite cu totul noțiunea de ministru”

Un pozitiv moțiunii simple împotriva ministrului „Grindă” au dat și deputații PSD de Dâmbovița. Deputatul Claudia Gilia a explicat motivele pentru care Ion Ștefan ar trebui să lase vacant postul de ministru de la Ministerul Dezvoltării.

„Între grinzile liberale cea mai mare este cea a ministrului Dezvoltării, Ion „Grindă” Ștefan. Vă aduceți aminte când povestea cum i s-a „dezvoltat” casa din cauza unui constructor care a greșit dimensiunea grinzii? Cam totul este greșit cu domnul Ștefan, mai ales postura de ministru al dezvoltării.

Este omul greșit, la locul greșit. Asta dacă vrem dezvoltare. În schimb este omul potrivit, la locul potrivit, dacă este vorba de angajarea rudelor și prietenilor (26 până acum), cu care ministrul a căpușat ministerul. Probabil așa cum s-a mărit din greșeală grindă, s-a mărit și organigrama ministerului care să-i încapă ministrului toate rudele. De fapt s-a mărit prin micșorarea Direcției de integritate și anticorupție din minister, care și-a redus mult personalul.

Înainte de guvernare, liberalii plângeau cu lacrimi de crocodil anticorupția, iar la instalarea la putere au făcut tot ce au putut să lupte contra direcțiilor anticorupție de care nu s-a atins nimeni până la ei. Funcționarii acestora au ajuns să-și caute dreptatea în instanță, lăsați pe drumuri în mod ilegal și abuziv de către acest ministru.

Ocupat cu rudele, ministrul a uitat că e mandatat să dezvolte România. În afara unui drum pe un câmp al țării, ministerul condus de domnul „Grindă” Ștefan nu poate bifa nimic din lista de priorități a României. Dezvoltarea a rămas, de la instalarea acestui Guvern, pe umerii comunităților locale, pe umerii primarilor care înțeleg necesitățile localităților lor. Însă e foarte dificil pentru aceștia, în lipsa unei strategii naționale coerente, în lipsa unor linii clare, sigure și predictibile de finanțare. Nu poți face strategii de dezvoltare integrată la nivel local, doar sperând că ar putea părea vreo „grindă” la Ministerul Dezvoltării, pe care să se sprijine proiectul comunității tale!

Ministerul Dezvoltării, Guvernul României, România are nevoie de oameni pregătiți, de profesioniști în domeniile lor, de oameni cu viziune și cu dorință de a face!

Cât să mai stăm după promisiunile mincinoase ale ministrului „Grindă” Ștefan și ale colegiilor lui Cîţu, Oros, Anisie, Vela și Alexandru, împotriva cărora Parlamentul a votat până acum 5 moțiuni simple?
Sunt ei răspunsul politic la nevoile de astăzi ale României?

Eu cred că nu! Cred că sunt fix opusul!”, a declarat deputatul PSD de Dâmbovița, Claudia Gilia.

 

leave a reply