Moțiunea de cenzură „România EȘUATĂ. Recordul «fantastic» al Guvernului Cîţu”, depusă de PSD, dezbătută și votată astăzi în Parlament.

Parlamentul dezbate şi votează astăzi prima moţiunea de cenzură împotriva actualului Guvern PNL-USRPLUS-UDMR, iniţiată de PSD şi intitulată „România EŞUATĂ. Recordul «fantastic» al Guvernului Cîţu”.

Este prima moțiune de cenzură împotriva Cabinetului condus de Florin Cîțu, învestit în decembrie 2020. Pentru ca moțiunea de cenzură să fie adoptată, iar Executivul să plece acasă este nevoie de votul a 234 parlamentari, jumătate plus unu din numărul de mandate.

„Guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare! România trăieşte de pe o zi pe alta, din împrumuturi masive luate la dobânzi astronomice. Preţurile au explodat, buzunarele românilor s-au golit. Facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit bunuri de lux, medicamentele esenţiale ori nu se găsesc, ori sunt foarte scumpe. Cursul euro/leu a ajuns la 5 lei, iar litrul de benzină a depăşit 6 lei. Numai ”lucruri fantastice”!!!”Datoria publică bate record după record, iar de ţinta de deficit de 3% nu îşi mai aminteşte nimeni! Cu toate acestea, alocaţiile, salariile şi pensiile sunt îngheţate şi antreprenorii se plâng că statul nu le plăteşte lucrările efectuate! Nu se dau bani la stat, nu se dau bani nici la privat! Şi atunci, întrebarea care este pe buzele tuturor românilor este: CE AŢI FĂCUT CU BANII, DOMNULE CÎŢU!?”, susțin social-democraţii în moţiune.

PSD reproşează Guvernului că a oficializat prin lege hoţia, a distrus firmele româneşti şi a transformat ţara în amanet, că vrea un popor sărac, cu salariaţi plătiţi cu doi lei pe zi, că vrea să reformeze pensiile prin eliminarea „cu picioarele înainte” a viitorilor pensionari, că a transformat PNRR din Redresare în Sărăcire Programată, că condamnat Sănătatea publică la o continuă terapie intensivă, că a adus Educaţia din România sub semnul haosului şi improvizaţiei, dar şi că viziunea pentru Agricultura României este „Pe făraş!”.

„Astăzi România are o singură soluţie: să plecaţi! Aţi făcut mult prea mult rău ţării într-un timp record! Prin toate aceste lucruri „fantastice”, aţi transformat România într-o ţară eşuată. O Românie EŞUATĂ, cu o economie EŞUATĂ, cu un sistem de învăţământ EŞUAT, cu un sistem medical EŞUAT, cu o Agricultură EŞUATĂ! Ca niciun alt guvern de până acum, aţi reuşit performanţa să ESUAŢI în toate domeniile! Singura preocupare a fost bătălia pentru ”împărţirea prăzii” între clanurile politice din PNL-USR-PLUS, numirea clientelei în funcţiile pe care vă lăudaţi că le desfiinţaţi, direcţionarea bugetului de stat şi a banilor europeni din PNRR-ul pentru susţinătorii la congresele din toamnă şi circul… mascarada zilnică, făcută cu scopul de a vă ascunde EŞECUL! Nu aţi păcălit însă pe nimeni, domnule Cîţu! Toţi românii au văzut cum a ajuns România sub conducerea guvernării ”fantastice” a PNL-USR-PLUS-UDMR. Şi, de aceea, este momentul să plecaţi acasă!”, se arată în textul moţiunii de cenzură a PSD.

 

leave a reply