Moreni. Strada 22 Decembrie 1989 intră în reabilitare și modernizare. S-a semnat contractul de execuție a lucrărilor

Ana Maria Popescu 14/08/2019 0
Moreni. Strada 22 Decembrie 1989 intră în reabilitare și modernizare. S-a semnat contractul de execuție a lucrărilor

Administrația locală de la Moreni a semnat astăzi, 14 august, un contract extrem de important pentru dezvoltarea infrastructurii de drumuri a municipiului. Este vorba de contractul de execuție lucrări pentru reabilitarea și modernizare străzii 22 Decembrie 1989.

Potrivit autorităților de la Moreni, proiectul este unul integrat care prevede modernizarea Drumului Județean 710A, în lungime de 2,86 kilometri și reabilitarea trotuarelor în municipiu. Contractul de execuție lucrări, semnat și parafat astăzi de primarul Constantin Dinu și constructor- SC Pragosa România SRL, are o valoare de 11.422.069,16 lei (fără TVA), sumă cu care se vor efectua lucrări de refacere integrală a carosabilului, se vor turna trei starturi de asfalt, se reconfigura strada pentru circulație pe patru benzi. De asemenea, se vor moderniza trotuarele, se vor realiza parcări și spații verzi și se va interveni și la reconfigurarea sensului giratoriu din zona centrală a municipiului.

,,Cum se întâmplă în orice gospodărie și în administrarea municipiului Moreni problemele sunt numeroase și diverse. Concludentă în acest sens este modernizarea și reabilitarea Străzii 22 Decembrie, DJ710A, subiect ce a stârnit numeroase discuții, dar și manipulări aruncate în spațiul public de tot felul de persoane care nu și-au dorit și nu-și doresc cu adevărat dezvoltarea municipiului Moreni. Nu poți realiza o investiție de anvergură fără o fundamentare solidă, fără proiectele tehnice, fără o strategie de dezvoltare și, mai ales, fără finanțare. Parcursul unui proiect de investiții pornește de la acele studii tehnice, de la pregătirea tuturor documentațiilor necesare, avize, autorizații și continuă cu găsirea sursei de finanțare, evaluările administrative, de eligibilitate, tehnico-financiare, semnarea contractului de finanțare”, a declarat la momentul semnării contractului primarul municipiului Moreni, Constantin Dinu.

 

Leave A Response »