Momente emoționante la Concertul In memoriam Laura Stoica de la Târgoviște!

Ana Maria Popescu 11/10/2019 0
Momente emoționante la Concertul In memoriam Laura Stoica de la Târgoviște!

Laura Stoica n-a murit… Ea trăiește prin zestrea muzicală pe care a lăsat-o, prin amprenta de neconfundat pe care a pus-o peste piesele ei, piese prin care a transmis toate trăirile sufletului ei și care au fost primite mereu de public și de fani la fel cum au fost transmise: cu sinceritate, emoție, dragoste de viață, tristețe sau nevoia de iubire.

Sala Teatrului Tony Bulandra a fost neîncăpătoare joi seară, când a avut loc, pentru al treilea an consecutiv, un spectacol dedicat artistei „adoptate” de Târgoviște, o voce specială, inconfundabilă în muzica rock și ușoară din România, din păcate, plecată prea devreme dintre noi, în cel mai fericit moment al vieții ei.

Organizat exact în ziua în care Laura Stoica ar fi împlinit 52 de ani, 10 octombrie 2019, concertul a fost susținut de artiste tinere, dar și consacrate, acompaniate de Orchestra Simfonică ”Muntenia” a Centrului de Cultură Dâmbovița.

Maestrul dirijor Daniel Jinga a întocmit un „playlist” pe care s-au regăsit piesele Laurei, foarte speciale, sensibile sau pline de ”focul” rock-ului, aproape toate premiate de-a lungul vieții artistei, nemuritoare în interpretarea ei inconfundabilă. „Un actor grăbit”, „Dă, Doamne, cântec!”, „Focul”, „În singurătate”, „Cui îi pasă”, ”Nicio stea”, „Mai frumoasă” – au răsunat de pe scenă, alături de acompaniamentul special al orchestrei simfonice, fiind răsplătite cu minute în șir de aplauze.

Actrița Alexandra Velniciuc a prezentat momentele muzicale pe care le-a completat cu amintiri despre Laura, cea pe care o poartă în suflet și pe care a cunoscut-o personal.

Emoțiile de pe scenă au fost transmise și publicului, mai ales că în sală, pe primul rând, s-a aflat și mama Laurei, doamna Elena Stoica.

Îndrăgitele artiste Nico și Sanda Ladoși au încheiat seara specială, interpretând cu sensibilitate piese care au aparținut celei ce le-a fost prietenă adevărată și exemplu de bunătate, modestie, ambiție, determinare, talent.

Concertul a fost organizat de Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură.

 

Leave A Response »