„Marți, 13”- Ziua informării preventive. Ce acțiuni desfășoară ISU Dâmbovița

Ana Maria Popescu 12/08/2019 0
„Marți, 13”- Ziua informării preventive. Ce acțiuni desfășoară ISU Dâmbovița

Marți, 13 august, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Basarab I” Dâmbovița va desfășura o serie de activități menite să marcheze „Ziua informării preventive”.

Astfel, în intervalul orar 10:00 – 14:00, se organizează „Ziua Porților Deschise” atât la reședința inspectoratului din municipiul Târgoviște, cât și în subunitățile operative din județ, unde sunt așteptați toți cei care doresc să se familiarizeze cu specificul acestei profesii, vizualizând și tehnica de intervenție cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare;

Se vor organiza puncte de informare preventivă unde vor fi distribuite diverse materiale informative (afișe, pliante, flyere), astfel: la sediul inspectoratului și subunități, supermarketuri (zona Piața 1 Mai) din municipiul Târgoviște și în Piața „Mihai Viteazul” din municipiul reședință de județ. În această activitate vor fi implicate cadre ale Inspecției de Prevenire, personal din cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților (SPIRC) și voluntari ai ISU Dâmbovița;

Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU) din localități, prin componentele preventive, vor desfășura acțiuni locale de informare preventivă, distribuind cetățenilor materialele informative dedicate Zilei Informării Preventive.

De asemenea, cadrele de specialitate ale Inspecției de Prevenire vor desfășura activități de informare preventivă pe timpul executării controalelor de prevenire a situațiilor de urgență la operatori economici și localități.

Începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) s-a raliat inițiativei derulată la nivel european, astfel încât, ori de câte ori data de 13 coincide cu o zi de marți, organizează la nivel național „Ziua informării preventive”.

Desfășurate sub sloganul „PREVENIŢI GHINIONUL”, având ca logo „pisica neagră”, activitățile de informare preventivă ce se vor desfășura cu această ocazie urmăresc conștientizarea cetățenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de risc.

Ziua de „Marți, 13”, în opinia superstițioșilor, este considerată o zi cu ghinion. De multe ori, când ceva nu ne iese cum trebuie, găsim ca „țap ispășitor” – ghinionul. De fapt, ghinionul îl putem asocia și lipsei de informare. Putem preveni ghinionul, informându-ne, iar lucrurile vor ieși așa cum ne dorim.

Leave A Response »