Malu cu Flori: zeci de case în pericol de a fi înghițite de ape!

Cinci case au rămas izolate din cauza ruperii drumului de acces și alte 24 sunt în pericol de a fi înghițite de râul Dâmbovița! Ploile din ultimele zile au creeat pagube immense în localitatea dâmbovițeană Malu cu Flori, unde plouă necontenit încă de marți. Autoritățile locale spun că fără sprijin de la Consiliul Județean nu vor putea remedia situația.

Pâraile care adună apa de pe dealuri s-au transformat în adevărate râuri. În satul Copăceni cinci gospodăriii au rămas isolate, după ce drumurile au f și nu se mai ost distruse și nu se mai poate circula decât cu piciorul. Însă, spun oamenii, există riscul de a fi luați de apă! Același drum făcea legătura și cu mai multe terenuri agricole și fânețe, unde nu se mai poate ajunge.

Alte 24 de gospodării sunt în pericol de a fi înghițite de apele râului Dâmbovița, a cărui albie a erodat unul din maluri, apropiindu se la doar 30 de metri de case. Oamenii spun că de fiecare dată când plouă puternic apa mănâcă mai bine de un metru din mal. Așa se face că în ultimii ani peste 2000 de metri pătrați de livada au disparut.

Autoritatile spun ăa au depus zeci de memorii către toate instituțiile și este nevoie urgentă de devierea cursului apei.

leave a reply