Malu cu Flori: Semnarea tardivă a unui act adițional de către Ministerul Fondurilor Europene a blocat startul anului școlar într-o unitate nouă. Primarul comunei speră într-o recepție cât mai rapidă

Elevii din Malu cu Flori nu au început anul școlar în „casă nouă” din cauza unei semnături care a venit cu întârziere de la Ministerul Fondurilor Europene! Primarul comunei, Ion Constantin, a declarat în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul PSD Dâmbovița, că faptul că la Minister s-a întârziat peste așteptări semnarea unui act adițional a blocat achiziția de echipamente pentru dotarea unității de învățământ, iar proiectul nu a putut fi finalizat la timp pentru ca elevii, care ani de zile au învățat în mai multe schimburi și în condiții improprii în vechea școală, să înceapă noul an școlar într-o unitate școlară nou-nouță și la standarde europene.

Edilul de la Malu cu Flori speră ca până în decembrie lucrurile să fie rezolvate, lucrarea să poată fi recepționată, iar copiii să beneficieze de cele mai bune condiții de studiu.

Investițiile din educație nu se opresc aici, va fi modernizată și grădinița din localitate, iar cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița va fi achiziționat și un microbuz electric pentru transportul școlar.

„Avem un proiect de suflet, spun eu, modernizare, extindere și dotare Școala Malu cu Flori, un proiect care, după spusele mele în conferințele de presă trecute, aș fi vrut ca 1 septembrie să ne prindă într-o școală nouă… Nu s-a întâmplat lucru acesta pentru faptul că un act adițional a stat la semnat mai mult decât am considerat noi că poate sta la Ministerul Fondurilor Europene, ceea ce ne-a blocat achiziția dotărilor. Din punct de vedere al construcției școala este gata, așteaptă mobilierul… Suntem acum în procedură de licitație, urmând ca după licitație să facem recepția finală și, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, în luna decembrie să ne mutăm în școală nouă. Spuneam că este proiectul nostru de suflet pentru că învățam, și nu învățam bine, învățam în 4 clase, pentru a face a 5-a clasă a trebuit să adaptăm sala de Cancelarie, nu erau cele mai bune condiții și de aceea spun că este proiectul nostru de suflet și abia așteptăm să-l finalizăm și copiii să învețe în condiții decente.

Tot la capitolul Învățământ, avem un proiect de dotări cu material didactic și aparatură la singura grădiniță din localitate. Nu am putut să mergem cu acest proiect pe fonduri europene și la școală pentru că se suprapunea cu dotările pe care noi le aveam prinse în proiect. Deci vom dota și vom moderniza grădinița existentă.

Tot la capitolul Învățământ, în asociere cu Consiliu Județean, va fi achiziționat un microbuz electric necesar transportului pentru că o dată cu funcționarea școlii într-un singur schimb o să avem o problemă cu aducerea copiilor din 5 sate la școala de centru și acest microbuz vine în completarea transportului local pentru a aduce în condiții de siguranță copiii la școală”, a declarat Ion Constantin, primarul comunei Malu cu Flori.

leave a reply