Lucrări importante în derulare sau pe cale de a demara în Târgoviște! În ciuda faptului că Dâmbovița și Târgoviște par să nu existe pentru Guvern, municipiul este într-o transformare fără precedent

Ana Maria Popescu 27/07/2021 0
Lucrări importante în derulare sau pe cale de a demara în Târgoviște! În ciuda faptului că Dâmbovița și Târgoviște par să nu existe pentru Guvern, municipiul este într-o transformare fără precedent

Continuă procesul de modernizare a municipiului reședință de județ, chiar dacă în ultimii ani autoritățile locale nu au primit niciun fel de sprijin guvernamental!

Investiția de pe strada Neagoe Basarab din municipiul Târgoviște prinde contur și astfel un întreg cartier intră într-o nouă etapă de dezvoltare!

Astăzi, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, împreună cu președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, viceprimarul Cătălin Rădulescu și administratorul public, Gabriel Boriga, a susținut o conferință de presă în zona unde se construiește drumul pe 4 benzi care leagă Bulevardul I.C. Brătianu și Cartierele CFR și Aleea Trandafirilor în cadrul căreia a vorbit pe larg despre lucrările din cadrul acestei investiții.

Așadar, terasamentul fostei căi ferate uzinale a UPET, paralel cu strada Neagoe Basarab, este transformat în pistă de biciclete, cu iluminat public modern și încadrată de arbori ornamentali.

Totodată, în cadrul proiectului se va asigura un acces facil către mall, dinspre Bulevardul I.C. Brătianu, prin lărgirea străzii Neagoe Basarab la 4 benzi și se va crea o arteră de legătură între Aleea Trandafirilor si Cartierul CFR, care se va intersecta cu strada Neagoe Basarab, foarte utilă din perspectiva preluării traficului din Alee, cu posibilitate de acces pe bulevardul Regele Ferdinand și apoi direct pe centura orașului. Proiectul vizează și realizarea în zonă a cel puțin 50 de locuri de parcare. Primarul Cristian Stan dă asigurări că lucrările vor fi finalizate în această toamnă, până la începerea noului an școlar.

De asemenea, în imediata vecinătate, pe terenul fostei UM Gară, va începe și construcția unor locuințe ANL dedicate medicilor și cadrelor didactice, cu întreaga infrastructură aferentă (parcări, iluminat public, trotuare) astfel încât acest cartier, mult timp limitat ca și posibilități de extindere, va intra într-o nouă etapă de dezvoltare.

„Suntem pe strada Neagoe Basarab din municipiul Târgoviște, aici unde administrația locală târgovișteană implementează un proiect de lărgire pe patru benzi a acestei străzi. De asemenea se va construi o pistă pentru biciclete, va fi amenajat spațiul verde, sistem de iluminat public nou, întreaga zonă se va se va schimba.

Așa cum spuneam este o investiție de lărgire pe patru benzi a străzii, deja se vede foarte bine că este profilată în acest moment, este turnat și asfaltul, nu la nivel de ultimul strat aproape integral pe unul din sensuri. Vedeți că sistemul de iluminat public este pe poziție, va fi amenajat spațiul verde, vor fi arbori și arbuști, pista de biciclete de asemenea, deci va fi o zonă foarte frumoasă, inclusiv o zonă de promenadă nu numai una de acces facil către zona către zona Mall. De altfel, dacă discutăm de această zonă din municipiul Târgoviște, trebuie să mai facem cel puțin două completări care sunt foarte importante din punctul meu de vedere: unu, în acest moment este în evaluare terenul UPET care face obiectul schimbului de terenuri dintre Primăria Municipiului Târgoviște și SC UPET SA, urmând ca Primăria să acorde de teren undeva în zona periferică a Municipiului Târgoviște pentru o suprafață de teren din incinta actualului UPET, aici urmând a se crea un drum de legătură între Bulevardul Independenței și Bulevardul I.C. Brătianu și de asemenea o parcare generoasă în zona centrală a Municipiului Târgoviște și al doilea aspect care trebuie spus, exact în spatele nostru, practic în spatele Cartierului Aleea Trandafirilor, vor fi construite locuințe ANL astfel încât și acest cartier se va deschide foarte mult, un cartier care până acum era închis, limitat și foarte aglomerat. Deja, iată, am creat un acces din Aleea Trandafirilor către Neagoe Basarab, direct către bulevardul Regele Ferdinand și apoi către centura Municipiului Târgoviște și totodată către Cartierul CFR, deci o zonă care este în plină dezvoltare, în plină expansiune și undeva în toamna acestui an, la începutul toamnei de fapt, acest proiect va fi finalizat. Probabil anul viitor va fi implementat și proiectul care vizează UPET-ul, de asemenea construcția de locuințe ANL va debuta curând și, repet, toată zona va fi schimbată radical față de ceea ce era, spre exemplu, până acum câteva luni, cu, să spunem, rezultate favorabile pe ceea ce înseamnă traficul rutier din Aleea Trandafirilor, care este foarte aglomerat.

Valoarea investiției este de 1,6 milioane lei, valoare cu TVA, și în septembrie, poate chiar ceva mai devreme, dacă lucrurile merg cum ar trebui, se finalizează această investiție care, am uitat să spun, vizează și crearea a cel puțin 50 de locuri de parcare în zona aceasta, că e o problemă destul de mare și a fost o problemă destul de mare mai ales pe perioada derulării lucrărilor oamenii nu prea au mai avut unde să parcheze, dar încet-încet acum lucrurile se mai pot sa mai pot așeza și să se rezolve și problemele de aici. Repet, un loc foarte frumos… Zona aceasta, cu  terasamentul căii ferate a aparținut de asemenea UPET, aici am făcut o expropriere și cred că am făcut un lucru bun pentru că era un focar de infecție întreaga zonă de aici, plus deschiderea dinspre Aleea Trandafirilor care odată cu debutul și școlii își va arăta roadele, în sensul că nu mai fi nevoie ca întreg traficul din Aleea Trandafirilor să ajungă din nou pe I.C. Brătianu, adică de aici se poate ieșii foarte ușor o dată către Cartierul CFR și apoi către zona Mall, centura municipiului Târgoviște, direct Bulevardul Regele Ferdinand sau strada Gării, Castanilor și chiar Bulevardul Unirii foarte-foarte rapid”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, l-a felicitat pe primarul Târgoviștei atât pentru această investiție extrem de importantă pentru decongestionarea traficului din zonă și deschiderea către Dâmbovița Mall și centura municipiului, dar și pentru toate celelalte proiecte de dezvoltare pe care municipalitatea le desfășoară, unele în parteneriat cu forul administrativ județean, în condițiile în care atât județul, cât și municipiul Târgoviște sunt văduvite de fonduri guvernamentale, acestea neprimind niciun leu sprijin de la Guvernul Cîțu.

„După cum vedem, lucrurile bune continuă în municipiul Târgoviște și vreau să îl felicit pe primarul Târgoviștei încă de la început pentru toate lucrurile pe care le face pentru târgovișteni și nu ultimul rând pentru această investiție unde ne aflăm astăzi. Această zonă a municipiului Târgoviște efectiv se deschide și traficul pe care îl aveam aglomerat în această perioadă, de astăzi vom lega această zonă a municipiului Târgoviște cu drumul pe care Consiliul Județean Dâmbovița l-a realizat și l-a predat, așa cum era normal, municipalității târgoviștene, mă refer la drumul din zona mall-ului. În zona Mall-ului, așa cum după cum bine știți, avem un foarte multe investiții pe care le-am gândit împreună cu Primăria Municipiului Târgoviște și sperăm ca de anul viitor să începem aceste investiții așa cum ne-am propus. Încă o dată felicitări Executivului Primăriei Municipiului Târgoviște și așa cum a spus și domnul primar avem foarte multe proiecte pe care le-am gândit în comun și voi le vom realiza în comun.
Vreau să mai specific ceva, toate lucrurile pe care le vedeți astăzi și pe care le-ați  văzut și perioada care a trecut, toate sunt făcute fără sprijin guvernamental, cred că târgoviștenii și dâmbovițenii trebuie să știe acest lucru, nu avem nici un sprijin din partea Guvernului României, La ultima Hotărâre de Guvern, de săptămâna trecută județul Dâmbovița a primit 0 lei, municipiul Târgoviște, după cum bine știți de doi ani de zile primește 0 lei, și uitați că lucrurile, dacă avem bunăvoință, putem să ne ducem la bun sfârșit”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Leave A Response »