Liviu Dragnea – liderul coalitiei de guvernare

dragnea dragnea

Coalitia de guvernare a anuntat ca cere amanarea discutiilor pe Codul Fiscal, dupa ce presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a propus luni acest lucru. Acesta le-a propus si reprezentantilor Opozitiei o intalnirea pe aceasta tema.

“Propunerea noastră este ca în această săptămână, posibil joi, să avem o întâlnire a liderilor partidelor politice ca, pe baza discuţiilor tehnice, să luăm o decizie politică astfel în sesiunea normală (n.r. – parlamentară) să luăm o decizie în privinţa Codului fiscal”, a spus Dragnea.

In aceste conditii, Dragnea a afirmat ca, practic, nu se mai poate vorbi de sesiune extraordinara a Parlamentului.

“Eu cred că este mult mai important să măsurăm de două ori și să tăiem numai o dată, dar să fim siguri pentru că, repet, este o temă extrem de importantă. (…) Noi credem că este nevoie de timp pentru ca fiecare partid politic, până la întâlnirea pe care, repet, sper ca și colegii din Opoziție să o accepte să fie joi, să știm fiecare ce punct de vedere susținem și în urma acelei discuții Putere — Opoziție să avem un punct de vedere comun care să ne dea garanția tuturor că modificările aduse Codului fiscal fac ca în România lucrurile să fie stabile”, a spus Liviu Dragnea.

“În ce privește amânarea luării unei decizii pe Codul fiscal, Dragnea a precizat că “a fost nevoie de mai multe analize și este nevoie în continuare de mai multe analize, ceea ce se va întâmpla în zilele următoare”.

“Vor fi discuții, din nou, în comisiile de specialitate, probabil, colegii din Parlament vor lua o decizie în sensul acesta, dar, repet, cea mai importantă este întâlnirea din această săptămână”, a mai afirmat președintele interimar al PSD.

Anuntul lui Dragnea, vine dupa ce luni dimineata, trei Comisii parlamentare se intrunisera si chiar au dat avize la cererea de reexaminare.

Liviu Dragnea declara sambata cu privire la Codul Fiscal, după întalnirea de joi a partidelor, ca nu există o soluție, ci mai degraba o propunere.

Intrebat de ce s-a ajuns la aceasta amanare, Liviu Dragnea a afirmat ca “e nevoie de mai multe analize” iar “faptul ca se intarzie cu cateva zile nu e important”.

Chestionat daca vor fi discutii si cu presedintele Iohannis, presedintele PSD a raspuns”Daca va dori, sigur”.

Acesta a mentionat ca declaratia sa trebuie privita ca o “invitatie publica” adresata opozitiei pentru discutii pe tema Codului Fiscal.

 

2 Comments

leave a reply