La Târgoviște a început în sfârșit dezafectarea fostei rețele supraterane de termoficare, nefuncțională de zeci de ani

Ana Maria Popescu 13/01/2021 0
La Târgoviște a început în sfârșit dezafectarea fostei rețele supraterane de termoficare, nefuncțională de zeci de ani

Țevile de termoficare inestetice, care nu mai sunt utilizate de foarte mulți ani, dar care reprezentau o pată urâtă pe imaginea municipiului, vor dispărea în sfârșit din „peisajul” târgoviștean. Astăzi a debutat acțiunea de dezafectare a fostelor rețele supraterane de termoficare, utilizate inițial pentru transportului agentului termic de la Termocentrala Doicești, rețele care se află în stadia avansate de degradare și care reprezintă și un pericol pentru cetățenii municipiului și nu numai.

Primarul municipiului, Cristian Stan, împreună cu viceprimarul Cătălin Rădulescu și administratorul public, Gabriel Boriga, a mers astăzi în teren, a participat la tăierea primilor metri din conducta de termoficare și a mărturisit că decizia de a înlătura aceste rețele este una bună și corectă.

„Rețeaua prezintă degradări structurale și constituie, în anumite zone, chiar un pericol pentru cetățeni, mai ales pe segmentele care traversează alei pietonale, străzi sau calea ferată.

Proiectul presupune dezafectarea conductelor, a estacadelor, dar si a celor 6 puncte termice existente de-a lungul rețelei, iar lucrările vor fi finalizate la jumătatea anului”, a declarant primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Leave A Response »