La propunerea vicepreședintelui Senatului, Titus Corlățean, miniștrii Apărării și de Externe vor participa la ședința Senatului de miercuri

La propunerea vicepreședintelui Senatului, senator Titus Corlățean, miniștrii Nicolae Ciucă și Bogdan Aurescu au fost invitați la ședința de miercuri a comisiilor de Politică Externă și de Apărare din Senat, pentru a oferi informații despre Orientul Mijlociu. Senatorul PSD de Dâmbovița, vicepreședinte al Senatului, Titus Corlățean, susține că în regiune este un ansamblu complex și sensibil. „Biroul Permanent a decis să convocăm pentru miercuri comisiile pentru Politică Externă și de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, care să invite miniștrii Apărării și de Externe pentru a ne informa cu privire la evenimentele care se întâmplă în zona Orientului Apropiat. Va fi pur și simplu o ședință de informare, fără niciun fel de decizii care urmează să fie adoptate din partea comisiilor”, a declarat președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, citat de presa centrală.

Totodată, vicepreședintele Senatului Titus Corlățean a motivat propunerea: „Parlamentul trebuie informat, pentru că este un ansamblu complex și sensibil în Orientul Mijlociu. Ne interesează direct evoluțiile SUA-Iran-Irak, Siria, Liban, Israel, consecințele în planul securității regionale, politice și economice, prețul petrolului, terorismul”, a declarat pentru MEDIAFAX Titus Corlățean. De săptămâna trecută, de la uciderea generalului Qassem Soleimani, Comandantul Forței Quds din cadrul Gardienilor Revoluției din Iran, de către armata americană, relațiile între SUA și Iran sunt extrem de tensionate între cele două țări.

leave a reply