La o săptămână de la semnarea contractelor de execuție, s-a dat startul lucrărilor de reabilitare și modernizare a DJ 712 Târgoviște – Șotânga – Vulcana-Pandele – Brănești – Pucioasa! Este primul lot din cadrul celui mai mare proiect de infrastructură rutieră dâmbovițeană, cu cea mai mare finanțare din regiunea Sud Muntenia, care vizează modernizarea a 60 km de drumuri județene.

Astăzi s-a dat startul celui mai mare proiect din istoria județului și a regiunii de dezvoltare Sud-Muntenia! Au început lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 712 Târgoviște – Șotânga – Vulcana-Pandele – Brănești – Pucioasa! Acest prim lot are o lungime de 15,7 km și este primul din cele trei loturi pentru care județul Dâmbovița a primit cea mai mare sumă acordată vreodată unui proiect din Regiunea Sud-Muntenia, 64.200.000 de Euro, prin care vor fi modernizați 60 de km de drumuri județene.

Lucrările de modernizare ale Lotului 1, în valoare de 101.602.363,47 lei (TVA inclus), au început din Târgoviște, Halta Teiș, vor continua în comunele Șotânga și Vulcana-Pandele și se vor finaliza cu reabilitarea podului peste râul Ialomița, la granița dintre Brănești și Pucioasa. Pe lângă dezvoltarea infrastructurii și a sistemului rutier, care va avea în final două straturi de asfalt, sunt prevăzute următoarele:

-Amenajarea a 26.000 de mp de trotuare;

-18 km de șanțuri din beton;

-1,5 km de rigole de acostament;

-8,7 km de rigole carosabile acoperite;

-584 metri liniari de poduri și podețe;

-1,2 km parapet direcțional de tip semigreu;

-asigurarea a 2.000 de accese la proprietăți;

-demolarea și construirea, la Șotânga, a unui pod nou. Tot în Șotânga vom reabilita podul peste râul Vulcana, iar în Brănești vom reabilita podul peste râul Ialomița, structură care asigură legătura cu Pucioasa și DN 71.

-amenajarea a 36 de stații de autobuz.

Lotul 1 face parte din proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 712 (Pucioasa – Brănești – Vulcana-Pandele – Șotânga – Târgoviște), DJ 720C (Gura Ocniței – Ocnița) și DJ 720 A (Gura Ocniței – Adânca – Bucșani – Mărcești – Finta – Postârnacu – DN 1A)”.

Startul lucrărilor pe primul lot al acestui proiect extrem de important pentru județul Dâmbovița s-a dat în prezența președintelui CJD, Corneliu Ștefan, vicepreședinților Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, primarului municipiului Târgoviște, Cristian Stan, primarului comunei Șotânga, primarul comunei Brănești, Daniel Neamțu, reprezentanților constructorului, reprezentanți ai unităților administrativ teritoriale.

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița: „Este un moment deosebit de important pentru județul Dâmbovița… De astăzi încep lucrările la drumul județean DJ 712, primul lot din cel trei loturi al celui mai mare proiect din istoria regiunii Sud Muntenia, proiect în valoare de peste 64 milioane de euro. Acest lot pleacă din municipiul Târgoviște, de la Teiș, comuna Șotânga, comuna Vulcana Pandele, comuna Brănești, orașul Pucioasa, este un lot de peste 100 milioane lei, iar de astăzi au început lucrările de reabilitare în totalitate a acestui lot de pe DJ 712. După o așteptare de peste 6 ani iată că a sosit acest moment deosebit de important pentru locuitorii din nordul județului Dâmbovița, reabilitarea acestui drum județean. Am luat decizia acum 3 ani în Consiliul Județean Dâmbovița să nu reabilităm sau să turnăm un strat de asfalt pe acest drum județean, ci să facem o reabilitare totală și în perioada următoare vom vedea ce lucrări ample vor avea loc în acest sector de drum al DJ712. Lucrările au început din municipiul Târgoviște, de la Halta Teiș, lucrăm în paralel și într-un punct de lucru între Șotânga și Vulcana Pandele, iar astăzi voi avea o discuție cu reprezentanții constructorului și vom începe și din localitatea Brănești și de la intrarea în orașul Pucioasa, dinspre comuna Brănești.

Acest drum județean va fi o alternativă pentru DN71, anul acesta, până la finalul lui 2024, vor începe lucrările pe tronsonul Târgoviște-Sinaia, reabilitarea și modernizarea DN71, iar acest drum județean DJ712 va fi principala rută pentru a ajunge în municipiul Târgoviște din nordul județului Dâmbovița. În această zonă vom avea și un punct de descărcare pentru centura ocolitoare a municipiului Târgoviște, care va fi un drum expres deosebit de important pentru tot ceea ce înseamnă dezvoltarea județului Dâmbovița”

Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște: „Mulțumim că acest drum din Târgoviște intră în acest proces de reabilitare, un proiect foarte important. Erau multe probleme în Târgoviște, la un moment dat au rămas destul de puține, dar una dintre cele mai presante era aceasta, acest drum foarte tranzitat, acest drum foarte important. De altfel, întreaga zonă despre care discutăm este o zonă cu foarte mulți oameni care vin în municipiul Târgoviște, care depind de municipiul Târgoviște, fie ca și loc de muncă, fie școli. Așa că proiectul este unul foarte important. Pentru că tot discutăm de intrarea în municipiul Târgoviște aș mai anunța încă un proiect important, de asemenea în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița și CNAIR, este vorba de DN72A, lărgirea la 4 benzi a drumului spre Priseaca, deja am modificat lista de investiții a municipiului Târgoviște astfel încât și acel drum să fie modernizat”

Constantin Stroe, primarul comunei Șotânga: „O perioadă mare de așteptare, eforturile au fost încununate grație președintelui Consiliului Județean Dâmbovița în materializarea acestui proiect. Este un proiect deosebit de important pentru comunitatea noastră, era prioritatea zero, cumulat cu investițiile noastre în infrastructură, putem să spunem că ne apropiem de ceea ce înseamnă standardul european la nivel de comunitate locală în comuna Șotânga, apă, canalizare, drumuri, școli, grădinițe, lucruri care se pot vedea.

Noi sperăm ca într-un timp rezonabil să ne bucurăm de facilitățile unui drum județean cu adevărat la standardele europene.”

Astăzi au început lucrările și pe Lotul 2 Ocnița- Gura Ocniței- Adânca, care are o lungime de 15,1 km și o valoare totală de 200 milioane lei.

Corneliu Ștefan, președintele CJD: „Începem lucrările și pe lotul 2 din cel mai mare proiect din regiunea Sud Muntenia, lot care pleacă din localitatea Ocnița- Gura Ocniței- Adânca. Acest lot are o lungime de 15,1 km, cu o valoare totală de 200 milioane lei. Este cel mai mare proiect pe care îl avem pe raza județului Dâmbovița și pe raza regiunii de dezvoltare Sud Muntenia.”

Sorin Ioniță, primar Gura Ocniței: „Este o zi excepțională pentru comuna Gura Ocniței, astăzi începem reabilitarea DJ 720A, urmează DJ 720C Gura Ocniței-Ocnița. Sunt într-o continuă mișcare de a înnobila și de a înfrumuseța comuna. Mulțumesc în special președintelui Consiliului Județean, Corneliu Ștefan. Sper ca prin acest drum să convingem că ceea ce promitem noi ne ținem de cuvânt și înfăptuim.”

Eduard Barcău, primar Ocnița. „Pentru noi, DJ 720C este singura rută de ieșire din localitate, dar și de intrare în localități din jurul nostru și în special în municipiul Târgoviște, unde lucrează cei mai mulți dintre consătenii noștri sau își desfășoară activitatea. Această investiție pentru localitatea noastră, pe lângă faptul că este așteptată de foarte mult timp, este și foarte necesară. Mulțumim președintelui Consiliului Județean că a făcut posibilă această investiție, dar și tuturor celor care au fost implicați în acest proiect.”

leave a reply