La Buciumeni, lucrări la drumuri în colaborare cu Consiliul Județean Dâmbovița. Programul Județean de Dezvoltare Locală, „motor” de dezvoltare pentru zeci de comune

Investiții importante în comuna Buciumeni, derulate prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), Programul Național „Anghel Saligny”, Compania Națională de Investiții, Administrația Fondului pentru Mediu, dar și din fonduri proprii ale comunei.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, la acest moment, la Buciumeni, se lucrează la două din investițiile cofinanțare de forul administrativ județean, prin PJDL, care privesc modernizarea drumurilor din satele Buciumeni, Valea Leurzii și Dealu Mare, proiecte a căror valoare totală este de aproape 10 milioane lei, din care 4,4 milioane lei sunt suportați de CJD în urma asocierii cu primăria condusă de primarul Ion Pavel.

De asemenea, se mai lucrează la refacerea podului rutier peste pârâul Valea Leurzii, finanțare asigurată prin „Anghel Saligny”, dar și la documentațiile necesare pentru realizarea altor investiții extrem de importante pentru comună și comunitate.

„Prin PJDL mai susținem reabilitarea, modernizarea și dotarea Căminului Cultural din satul Dealu Mare. Licitația pentru executarea lucrărilor este în desfășurare. Proiectul are o valoare de 3.300.000 de lei, cofinanțarea Consiliului Județean Dâmbovița ridicându-se la 1.200.000 de lei.

Se mai lucrează astăzi la refacerea podului rutier de peste pârâul Valea Leurzii și consolidarea albiei acestuia. Finanțarea, de 3.000.000 de lei, este prevăzută în Programul Național “Anghel Saligny”.

Prin Compania Națională de Investiții, Primăria Buciumeni urmărește reabilitarea și modernizarea Școlii Dealu Mare, astfel încât aceasta să devină centru de zi pentru copiii din comună. Documentația tehnică pentru obținerea finanțării de 4.600.000 lei, de la CNI, se află în procedura de evaluare.

Nu în ultimul rând, din bugetul local și finanțare AFIR, se pregătesc actele necesare pentru achiziția unui utilaj mobil pentru situații de urgență, stingere incendii și prevenire inundații. Valoarea estimată a utilajului este de 230.000 de lei.

Totodată, se lucrează la documentația construirii unui pod nou peste pârâul Valea Leurzii, în punctul Voicu, suma necesară accesată prin Anghel Saligny fiind de 2.500.000 de lei.

Am promis, încă de la începutul mandatului, că voi sprijini investițiile primăriilor din județul Dâmbovița, iar Programul Județean de Dezvoltare Locală este instrumentul prin care schimbăm fața comunităților locale”, a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

leave a reply