Jurnal de internaut: adică se poate face și altfel de politică?!

Probabil cea mai uzitată expresie, când vine vorba de politicieni, este ”lasa-i d…..ui, sunt toți la fel!”.  Nimic nou sub soare, pornirea noastră de a generaliza este de neoprit, însă la fel de puternică este și evidența: NU, nu sunt toți la fel. Nenorocirea este că cei ce sunt diferiți nu își găsesc locul în ”haite” și sunt, de multe ori, eliminați.

Vorbeam deunăzi despre tinerii politicieni agramați și ignoranți care, din dorința de a parveni cu orice preț în politică, se prostituează (e o metaforă, desigur!) și se fac preș în fața baronilor din partid, a ”seniorilor” cum s-ar spune. Spuneam, atunci, că sunt și excepții. Iar dacă exemplul furnizat îl constituia liderul tineretului social-democrat dâmbovițean, Liviu Vasilescu, am avut plăcuta surpriză să pot furniza un altfel de exemplu – la polul opus!  – tot din tabăra celor trei roze.

Utilizator înrăit al internetului – deh, obligație… profesională! – am ajuns pe pagina de facebook a celui mai tânăr consilier județean , Corneliu Ștefan (PSD). Deși nu m-am numărat printre apropiații tânărului consilier județean, nu pot ignora o inițiativă care m-a surprins și care, în egală măsură, mi-a (re)confirmat convingerea că mai sunt sunt tineri politicieni care înțeleg de ce au fost votați și care le sunt obligațiile față de oameni.

Într-o perioadă în care  comunele dâmbovițene se confruntă cu mari dificultăți, de la blocaj financiar la fenomene meteo devastatoare, primarii acestor localități s-au trezit singuri în fața nenorocirii. Cum nu au resurse pentru a rezolva prin mijloace proprii problemele, își îndreaptă privirile către Consiliul Județean, de unde ar putea veni nu doar sprijin financiar, ci și lobby pentru sprijin de la Guvern.

Din păcate ”la județ” sunt alte priorități: vizite ”de lucru” în străinătățuri sau lupte pentru putere în sânul USL – dublate de impotența ”opoziției” (PDL) de a se lua în serios și a acționa în consecință. În aceste condiții, inițiativa unui consilier județean de a se întâlni cu primarii, de a discuta cu ei, de a-i asculta și – asta chiar e o premieră! – a-i sprijini în cadrul ședințelor CJD, este cu totul lăudabilă. Adică da, se poate face altfel de politică și nu doar în campanie electorală!

Vă las pe dumneavoastră, dragi cititori, să apreciați demersul celui mai tânăr consilier din Consiliul Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

leave a reply