Joi, 11 aprilie, super meci de handbal. Naționala României joacă la Târgoviște cu Lituania

Ana Maria Popescu 02/04/2019 0
Joi, 11 aprilie, super meci de handbal. Naționala României joacă la Târgoviște cu Lituania

Sala Polivalentă din municipiul Târgoviște va găzdui pe 11 aprilie unul dintre cele mai importante meciuri ale echipei naționale de handbal masculin. Săptămâna viitoare Târgoviștea va fi gazda meciului internațional de handbal masculin dintre România și Lituania, partidă care contează pentru calificarea la Campionatul European din 2020, ce se va desfășura în Austria, Suedia și Norvegia.

În acest context, astăzi la Primăria Târgoviște a avut loc o conferință de presă, susținută de către primarul municipiului Cristian Stan și de președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, în cadrul căreia s-au prezentat detalii despre partida crucială pe care echipa masculină de handbal o va disputa în Cetatea de Scaun.

„Acest eveniment este prilejuit de un meci, spun eu, foarte important pe care Naționala României de Handbal, masculin, urmează să-l dispute pe data de 11 aprilie la Târgoviște. Pe data de 11 aprilie, Sala Polivalentă din Târgoviște va fi gazda meciului oficial de handbal dintre România și Lituania.

Va fi un eveniment absolut deosebit, mă bucur foarte mult că și Primăria Municipiului Târgoviște susține acest eveniment, susține sportul, susține Naționala de Handbal a României și sper să nu fie ultima ocazie pe acre o avem de a vedea la Târgoviște o echipă națională. Vreau să invit toți iubitorii sportului, vreau să invit toți iubitorii handbalului din Târgoviște, din Dâmbovița și împrejurimi, pe cei care doresc să vadă un spectacol sportiv absolut deosebit, să vină să susțină jucătorii. Nu cred că trebuie să reamintesc că  România reprezintă foarte mult în handbalul mondial, nu trebuie să mai reamintesc faptul că este 4 ori campioană mondială și faptul că handbalul este un sport care a adus performanțe deosebite, nu numai la nivel de echipă națională, ci și la nivel de echipe de club. (…) Administrația locală târgovișteană sprijină și concret echipa națională de handbal printr-o finanțare nerambursabilă pe care Primăria Târgoviște o acordă în baza unei dispoziții legale exprese din Legea Educației Fizice și Sportului, în condițiile în care Federația Română a aplicat în cadrul unui stagiu de promovare a sportului de performanță, care reprezintă un program de utilitate publică. Este vorba de o finanțare de aproximativ 60.000 lei. (…) Este o onoare pentru municipiul Târgoviște să poată găzdui un meci al unei echipe naționale, din păcate nu avem foarte des ocazia să realizăm acest lucru și sunt convins că România va obține un rezultat foarte bun în acest meci. Așteptăm în număr cât mai mare de târgovișteni, dâmbovițeni, să vină la ceea ce va fi un veritabil spectacol sportiv și cu o miză deosebită”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

„Sunt un pic emoționat și nostalgic fiindcă acest sediu frumos al Primăriei și acest loc înseamnă ceva pentru mine… La începuturile mele ca președinte al Federației Române de Handbal am organizat aici prima Cupă a României, primul Final Four al Cupei României, la fete, care a fost un succes, a fost sala plină și acesta este unul din motivele pentru care am ținut să revenim în Târgoviște, unde ne-am simțit bine și am văzut că avem o comunitate care este aproape de handbal. Faptul că ne-ați primit ne bucură, ne onorează și promitem că o să revenim. Vă felicit pentru echipele de volei și de baschet pe care le aveți în comunitate, sper ca în curând să apară și o echipă de handbal. Hai România! Și așteptăm cât mai mult public în sală să fie alături de tricolori. De asemenea mulțumesc întregii comunități pentru sprijin, Consiliului Local pentru deschidere. (…) Ținând cont de bugetul pe care Federația îl are căutăm să avem parteneriate pe tot cuprinsul țării, dar Târgoviștea este un loc care rezonează, am avut niște amintiri plăcute legate de Târgoviște și este un oraș de care mă simt apropiat. (…) Este un meci foarte important pentru calificare. Știu că nu va fi un meci ușor, dar ceea ce pot să garantez este că echipa se va bate”, a declarat președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu.

Partida cu Lituania este al treilea meci al tricolorilor în Grupa 6 de calificare, grupă în care România se află pe ultimul loc, după ce a pierdut în fața echipelor din Portugalia și Franța.

Biletul de intrare la meciul din 11 aprilie este de 10 lei și pot fi achiziționate de pe site-ul Federației Române de Handbal, în rețeaua Bilete.ro și în săptămâna meciului de la casa de bilete a Sălii Polivalente din Târgoviște.

 

 

Leave A Response »