Investiții importante, cu fonduri guvernamentale, județene și locale, pentru dezvoltarea comunei Niculești. Președintele CJD, Corneliu Ștefan, alături de primarul localității, Dorinel Soare, în vizită pe mai multe șantiere

Investiții importante pentru dezvoltarea comunei Niculești! Cu fonduri guvernamentale, europene, locale și cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), administrația locală de la Niculești are în implementare o serie de proiecte care vor rezolva multe dintre problemele comunității locale.

Astăzi, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, împreună cu primarul comunei Niculești, Dorinel Soare, a efectuat o vizită în teren pentru a verifica stadiul unora dintre investițiile care se derulează prin Programul Național „Anghel Saligny”, dar și cu sprijinul forului administrativ județean.

„Împreună cu primarul comunei Niculești, astăzi am venit pe șantierele de pe raza localității, șantiere importante pentru dezvoltarea comunității locale. Am fost pe amplasamentul unui pod care este finanțat prin Programul Național „Anghel Saligny”. Prin acest program național, guvernamental, comuna Niculești beneficiază de trei proiecte, cel mai important fiind extinderea rețelei de canalizare. Extinderea rețelei de apă o finanțăm prin POIM, prin Compania de Apă, sunt 6 kilometri plus branșamentele aferente. Iar prin Programul Județean de Dezvoltare Locală avem două proiecte importante pe care le finanțăm împreună, asociere între Consiliul Județean Dâmbovița și Comuna Niculești, un teren de fotbal, cu vestiare, multifuncțional și un dispensar”, a declarat Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Primarul Dorinel Soare a vorbit astăzi despre investițiile aflate în desfășurare sau în curs de implementare în comună, dar și despre o viitoare asociere între Primăria Niculești și Consiliul Județean Dâmbovița pentru achiziționarea clădirii Centrului  Centrului de Asistență Medico- Socială de la Movila, care după ce a fost retrocedată proprietarului acesta a propus administrației locale să o cumpere și să-i păstreze destinația. De altfel, Consiliul Județean deja asigură funcționarea acestui Centru unde sunt internate 55 de persoane.

„Au început lucrările de construcție a podului, valoarea investiției fiind de 2 milioane lei. Deocamdată stagnează din anumite chestiuni tehnice, lucrările vor fi reluate curând, iar noi am vrea ca până la sfârșitul acestui an să-l dăm în funcțiune. Canalizarea la cele două sate, Niculești și Ciocănari, este în fază destul de avansată. Urmează lucrările pe POIM, extinderea rețelei de apă. Mai avem un proiect finanțat pe „Anghel Saligny” care privește infrastructura rutieră, este vorba de drumul DC 151. Am semnat contractul de finanțare, o să urmeze probabil ca în primăvară să vină Ordinul de începere pentru că se apropie iarna și nu se mai poate lucra. Ceea nu a spus domnul președinte, mai avem niște proiecte pe care vrem să le facem împreună. Ne dorim să achiziționăm împreună clădirea Centrului de Asistență Medico- Socială de la Movila, l-am retrocedat dar proprietarul ne-a propus să-l cumpărăm noi, administrația locală, dar cum nu am posibilitatea materială sa fac acest lucru de unul singur am convenit cu domnul președinte să ne ajute să facem împreună această achiziție și să preluăm cei 55 de internați de acolo și pe cei 41 de salariați. Noi suntem asociați deja, Consiliului Județean Dâmbovița plătește deja mare parte din cheltuielile de acolo. Sper ca la anul să reușim să finalizăm această achiziție. În rest, vom vedea ce o mai fi…”, a declarat primarul comunei Niculești, Dorinel Soare.

leave a reply