„Investim în viitor- Educație și Antreprenoriat –Parteneriate durabile cu ajutorul finanțărilor”, eveniment organizat de Camera de Comerț Dâmbovița, în colaborare cu Universitatea „Valahia” și ADR Sud-Muntenia. „Parteneriatele durabile între administrația locală, mediul universitar, mediul de afaceri, antreprenori și finanțatori pot crea sinergii valoroase, facilitând accesul la resurse, expertiză și finanțare.”

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița în colaborare cu Universitatea „Valahia” din Târgoviște și Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia au organizat astăzi, 22 mai 2024, evenimentul „Investim în viitor- Educație și Antreprenoriat – Parteneriate durabile cu ajutorul finanțărilor”.

Alături de domnul Valentin Calcan, Președintele Camerei de Comerț Dâmbovița și gazdele evenimentului, Universitatea „Valahia” din Târgoviște reprezentată de domnul Ioan Corneliu Sălișteanu, rector al Universității au fost prezenți și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, domnul Corneliu Ștefan, primarul municipiului Târgoviște, domnul Daniel Cristian Stan, domnul Liviu Gabriel Mușat, directorul General al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, doamna Gabriela Călin, directorul Direcției Autoritate de Management pentru Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027 și doamna Andreea-Mirela Tache, directorul Cabinetului Directorului General al ADR Sud – Muntenia. Din partea Camerei de Comerț Dâmbovița au mai participat și doamna Ștefania Stroică- Director General, Simona Dodan – Specialist Relații Publice,  Alina Briceag – Expert Legislația Muncii și Alexandra Pîrlea – Expert Accesare Fonduri Structurale și de Coeziune Europene.

Educația și antreprenoriatul joacă roluri fundamentale în dezvoltarea economică și socială și investițiile în aceste domenii sunt esențiale pentru a construi un viitor sustenabil. Aceste investiții nu doar că sprijină formarea unei forțe de muncă calificate, dar încurajează și inovația, creativitatea și dezvoltarea de noi afaceri. Parteneriatele durabile între administrația locală, mediul universitar, mediul de afaceri reprezentat de Camera de Comerț Dâmbovița, antreprenori și finanțatori pot crea sinergii valoroase, facilitând accesul la resurse, expertiză și finanțare.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate informații de interes privind oportunitățile de finanțare disponibile prin PR SM 2021-2027, precum:

✔valorificarea avantajelor digitalizării, în beneficiul cetățenilor, al companiilor, al organizațiilor de cercetare și al autorităților publice;

✔dezvoltarea și sporirea capacităților de cercetare și inovare și adoptarea tehnologiilor avansate;

✔sprijinirea investițiilor în activități de cercetare – inovare pentru IMM-uri.

Este necesar ca toți actorii implicați, să colaboreze pentru a crea un ecosistem favorabil dezvoltării competențelor și spiritului antreprenorial. Numai astfel vom putea asigura o dezvoltare economică solidă și o societate pregătită să facă față provocărilor viitorului.

Numai împreună putem reuși!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița

leave a reply