INTERVIU cu Gabriel Cioacă, city manager-ul Târgoviștei

Zilele trecute am reușit să realizăm un forte interesant interviu cu Gabriel Cioacă, administrator public (city manager) al municipiului Târgoviște. A fost un interviu interesant mai ales prin prisma informațiilor pe care le-am primit de la momnia sa, în legătură cu proiectele majore ale municipalității, aflate în derulare.
În rândurile ce urmează, am încercat să sistematizăm o parte din informațiile furnizate de city manager, dar va trebui să urmăriți interviul pentru a nu scăpa nimic important.
Așadar, pe scurt, esența declarațiilor dl. Gabriel Cioacă:

„Reabilitare si modernizare infrastructură utilităti publice urbane, reabilitarea si modernizarea spatiilor publice urbane în zona „B” a zonei de acţiune urbană din Municipiul Târgoviste, Judetul Dâmbovita”


Proiectul este finanțat pe Axa prioritară 1- Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor- poli urbani de creștere, Domeniul major de intervenție 1.1- Planuri integrate de dezvoltare urbană , Subdomeniul – Centre urbane.
Zona de acține a proiectului este : de la Sensul Giratoriu cu strada Colonel Dumitru Băltărețu, pe strada I.C. Brătianu până la strada Petru Cercel, strada Petru Cercel până la Calea București, Calea București până la strada Radu de la Afumați, strada Radu de la Afumați până la strada I.C.Brătianu, cu delimitare spre vest pe limitele loturilor, spre Unitatea Militară, incluzând spațiul urban interior acestei delimitări – Cartier CFR, Aleea Trandafirilor, Micro 11, Micro 12.
Valoarea totală a proiectului estev de 69.893.929,74 lei, iar în cadrul lui se vor realiza următoarele lucrări în zona „B” a zonei de acțiune urbană :

Reabilitare drumuri, spaţii publice:
lungime străzi cu trotuare pe ambele părţi – 15.975 ml
lungime piste biciclişti – 5.038 ml
locuri parcare – 2.923 buc
staţii transport public – 6 buc
amenajare spaţii de joacă – 6 buc
amenajare teren spaţii verzi – 0.9 ha
Durată implementare proiect : 37 luni
Reabilitare reţele iluminat public şi fibră optică:
lungime reţea iluminat – 9.681 ml
Stâlpi iluminat stradal – 242 buc
Corpuri de iluminat stradal – 242 buc
Corpuri de iluminat solar cu celulă fotovoltaică – 60 buc
Stâlpi iluminat zonă supraveghere parcări panouri fotovoltaice – 60 buc
Corpuri de iluminat solar zon supreveghere video – 8 buc
Lungime fibră optică – 5.050 ml
Durată implementare proiect : 37 luni
Reabilitare reţele apă-canal:
Reţea apă de joasă presiune – 6.670 ml
Retea apă de înaltă presiune – 4.278 ml
Cămine de vane – 75 buc
Hidranţi incendiu – 52 buc
Bransamente – 204 buc
Reţea canalizare – 3.521 ml
Cămine canalizare – 169 buc
Guri scurgere – 137 buc
Durată implementare proiect : 37 luni
Lucrările vor fi realizate de Asocierea CONSTRUCȚII ERBAȘU S.A.-SC UTI GRUP SA, lider asociere – CONSTRUCȚII ERBAȘU S.A., pe o perioadă de 18 luni, iar valoarea contractului de execuție lucrări este de 52.050.137,58 lei cu TVA.

„Reabilitare si modernizare infrastructură utilităti publice urbane, reabilitarea si modernizarea spatiilor publice urbane în zona „A” a zonei de acţiune urbană din Municipiul Târgoviste, Judetul Dâmbovita”

Proiectul este finanțat pe Axa prioritară 1- Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor- poli urbani de creștere, Domeniul major de intervenție 1.1- Planuri integrate de dezvoltare urbană , Subdomeniul – Centre urbane.
Zona de acține a proiectului este : de la Sala Sporturilor, pe Calea Câmpulung până la strada Tudor Vladimirescu, strada Tudor Vladimirescu până la Sensul Giratoriu cu strada Colonel Dumitru Băltărețu, Strada Colonel Dumitru Băltărețu până la Bulevardul Unirii, Bulevardul Unirii până la Sensul Giratoriu de la Sala Sporturilor, incluzând spațiul urban interior acestei delimitări – Micro 6
Valoarea totală a proiectului este de 75.804.429,76 lei, iar în cadrul lui se vor realiza următoarele lucrări în zona „A” a zonei de acțiune urbană :

Reabilitare drumuri, spaţii publice:
lungime străzi cu trotuare pe ambele părţi- 6.746 ml :
lungime piste biciclişti – 8.000 ml :
locuri parcare – 1.916 buc
staţii transport public – 12 buc
marcaje rutiere – 12.000 ml
indicatoare rutiere – 140 buc
amenajare spaţii de joacă – 4 buc
amenajare teren spaţii verzi – 6 ha
Durată implementare proiect : 37 luni
Reabilitare reţele iluminat public şi fibră optică:
lungime reţea reabilitată: – 12.509 ml
Stâlpi iluminat stradal – 311 buc
Stâlpi iluminat parcări panouri fotovoltaice – 93 buc
Stâlpi iluminat zonă supraveghere parcări cu panouri fotovoltaice- 3 buc
Lungime fibră optică – 8.282 ml

Durată implemementare proiect : 37 luni

Reabilitare reţele apă-canal:

Lungime reţele apă – 6.960 ml
Cămine de vane – 28 buc
Hidranţi incendiu – 45 buc
Sistem monitorizare presiune – 4 buc

Mp (1) = Punct de monitorizare a presiunii si debitului pe conducta principală de distribuţie în sensul giratoriu de la Autogara Mondotrans, pentru echilibrarea parametrilor hidraulici ai consumatorilor în număr din ce în ce mai mare din Micro -raioanele M II şi M III, pe Bd. Eroilor spre Teiş.
Mp (2) = Punct de monitorizare a presiunii pe str. Tudor Vladimirescu, în punctul de intersecţie a conductei nou proiectate De 355 mm pe str. Iancu Jianu cu conducta principala (secundară în SF) de distributie;
Mp (3) = Punct de monitorizare a presiunii pe str. Tudor Vladimirescu la intersecţia cu str. Col. Băltăreţu, pentru monitorizarea presiunilor în nodul hidraulic din care distribuţia apei trebuie echilibrată în două direcţii, în continuare pe str. Col. Băltăreţu spre centrul oraşului şi respectiv spre cartierul Trandafirilor – Micro- raioanele M XI şi M XII. (propunere – 2 traductori de presiune).
Mp (4) = Punct de monitorizare a presiunii pe str. Unirii, la intersecţia cu str. Gării (sensul giratoriu PAFCOM) (considerând că staţia de tratare Târgovişte Sud a fost trecută în rezervă rece).
Reţea canalizare – 1.984 ml
Bransamente guri scurgere – 256 buc
Durată implementare proiect: 37 luni
Proiectul se află în etapa de evaluare a ofertelor pentru atribuirea contractului de execuție lucrări.

Proiecte finanțate din fonduri europene – reabilitare și modernizare școli și licee

1. Consolidare, reabilitare și modernizare Gr. Școlar ”Voievodul Mircea”. Valoare 2.519.424 lei, termen execuție 06.11.2013
2. Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale la Colegiul Național ”Ienăchiță Văcărescu”. Valoare 3.744.912 lei, termen execuție 01.03.2014
3. Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale la Colegiul Național ”Constantin Cantacuzino”. Valoare 8.898.456 lei, termen execuție 17.08.2013. A fost încheiat act adițional pentru prelungirea termenului.
4. Consolidare, reabilitare, extindere și modernizare Școala Coresi. Valoare 7.227.004 lei. Termen execuție 07.11.2013.
5. Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale la Gr. Școlar ”Nicolae Ciorănescu”. Valoare 6.002.477 lei. Termen execuție 17.12.2013.
6. Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale la școala ”Smaranda Gheorghiu”. Valoare 2.422.831 lei. Termen execuție 08.01.2014.
7. Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale la Liceul Teoretic ”Petru Cercel”. Valoare 3.277,138 lei. Termen execuție 28.08.2013.

leave a reply