Inspectorii ITM Dâmbovița, controale pentru depistarea muncii la negru în domeniul construcțiilor. Zeci de angajatori verificați și amenzi aplicate în valoare de 20.000 lei

Ana Maria Popescu 30/07/2020 0
Inspectorii ITM Dâmbovița, controale pentru depistarea muncii la negru în domeniul construcțiilor. Zeci de angajatori verificați și amenzi aplicate în valoare de 20.000 lei

COMUNICAT DE PRESĂ

La inițiativa Inspecției Muncii, Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița a organizat Campania pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea modului în care se respectă dispozițiile legale în domeniul securității și sănătății în muncă la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor.

Prin această campanie s-a urmărit identificarea și combaterea muncii nedeclarate, identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca minorilor, determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă persoanelor depistate fără forme legale de angajare, diminuarea consecințelor sociale și economice negative care deriva din nerespectarea prevederilor legislației muncii, precum și modul în care sunt respectate normele de securitate și sănătate în muncă specifice.

În domeniul relațiilor de muncă au fost verificați 20 de angajatori, s-au dispus 12 măsuri de intrare în legalitate și au fost aplicate amenzi în valoare de 20000 lei pentru neîncheierea contractului individual de muncă și nerespectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidență a salariaților (Revisal) la inspectoratul teritorial de muncă.

În domeniul securității și sănătății în muncă au fost verificați 8 angajatori, s-au dispus 19 de măsuri de intrare în legalitate și s-au aplicat amenzi în valoare de 4000 de lei. Deficiențe frecvent constatate au fost legate de neefectuarea triajului epidemiologic al lucrătorilor și vizitatorilor.

Inspector șef

Marius Lixandru

Leave A Response »