Informare Meteorologică – Cod Galben și în Dâmbovița

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică – COD GALBEN pentru intervalul 17septembrie (orele 15.00 ) – 18 septembrie 2013 (ora 03.00), fenomenele vizate fiind ploi insemnate cantitativ, descarcari electrice, intensificari ale vantului.

Atenționarea COD GALBEN este valabilă și pentru județul Dâmbovița.

Se vor semnala averse, ce vor avea si caracter torential, decarcari electrice si vor fi si conditii de grindina. Cantitatile de apa vor depasi pe arii extinse 20-25 l/mp si izolat 50 l/mp. Vantul se va intensifica temporar.

Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă au obligaţia să monitorizeze cu atenţie evoluţia fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni în timp util în cazul apariţiei unor evenimente deosebite. Avand in vedere faptul ca Atentionarea meteo vizeaza si fenomene de intensificari ale vantului, primarii unitatilor administrativ teritoriale vor mentine un contact permanent cu operatorii de distributie a energiei electrice pentru ca echipele de interventie sa actioneze operativ in cazul producerii de avarii la retelele electrice.

leave a reply