Inaugurarea hangarului de mentenanţă pentru aeronavele C-130 Hercules

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, şi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, au inaugurat marţi, 3 decembrie, obiectivul de investiţii Hangar mentenanţă aeronave C-130 Hercules în cazarma 546 Otopeni. Este vorba de o investiţie asumată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa în momentul preluării de la Ministerul Apărării Naţionale a terenului şi clădirilor din zona Titu-Boteni, acolo grupul auto Renault a realizat Centrul Tehnic Titu. 

Valoarea investiţiei este de 18.133 mii lei, cin care Consiliul Judeţean Dâmboviţa – 15.855 mii lei şi Ministerul Apărării Naţionale – 2.278 mii lei. Lucrările de execuţie au demarat în anul 2009.

Adrian ŢuţuianuEste onorant pentru mine să iau astăzi parte la un moment cu adevărat remarcabil pentru ceea ce înseamnă o investiţie majoră, în egală măsură importantă pentru Ministerul Apărării Naţionale şi pentru Consiliul Judeţean Dâmboviţa. 

În câteva cuvinte, istoricul acestei investiţii porneşte din anul 2006, de la Hotărârea Guvernului nr. 1661, atunci când am preluat de la Ministerul Apărării Naţionale, în zona Titu – Boteni, un imobil compus din teren în suprafaţă de 258,4 ha şi clădiri în suprafaţă de 3957 mp. În luna aprilie 2007, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a încheiat contractul de concesiune pentru imobilul – teren şi clădiri cu SC Renault Technologie Roumanie SRL pentru ceea ce a însemnat, ulterior, investiţia numită Centrul Tehnic Titu. 

În cadrul acestui demers, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a preluat sarcina construirii la Otopeni a unui hangar de aeronave C 130 – Hercules. Este obiectivul pe care astăzi îl inaugurăm, la 4 ani distanţă de la momentul demarării lucrărilor de execuţie.

Intervin cu precizarea şi îi mulţumesc astăzi domnului ministru Mircea Duşa pentru faptul că ne-a ajutat anul acesta în eforturile de finalizare a investiţiei, după cum îi sunt recunoscător pentru că a venit în sprijinul Garnizoanei Târgovişte şi a societăţilor comerciale dâmboviţene din domeniul industriei de apărare. Uşa aceasta deschisă a însemnat şi înseamnă foarte mult pentru noi! 

În acelaşi timp, trebuie să pun câteva accente pe efectele benefice ale schimbului de teren între MApN şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa, cu trimitere directă la investiţia Grupului Renault de la Titu – 166 milioane euro. (…) Investiţia de la Titu a însemnat:

·        Locuri de muncă noi, cu precădere pentru ingineri şi tehnicieni – peste 400 de angajaţi;

·        Extinderea reţelelor de apă-canal, energie electrică şi gaze naturale;

·        Soluţionarea problemelor de mediu

·        Redevenţa încasată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa (aprox. 130 mii euro/an);

·        Taxele şi impozitele care merg către Primăria Oraşului Titu (4,2 milioane lei/an);

Adăugaţi aici şi faptul că, începând de anul viitor, vom demara cu toate forţele un proiect de infrastructură major, care va deschide total zona Titu: Modernizarea şi extinderea la 4 benzi a Drumului Naţional 7 Bâldana – Titu, pe o lungime de peste 21 km. Este un investiţie asumată în cadrul Memorandumului dintre Guvernul României şi Grupul Renault şi care va deveni realitate începând cu anul viitor. Au contribuit decisiv la începerea acestui proiect Primul Ministru al României –  Victor Ponta şi Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură – Dan Şova. Amândurora le mulţumesc!

(…) Sunt, de aceea, domnule ministru al Apărării Naţionale, un preşedinte de Consiliu Judeţean bucuros că am reuşit să ducem astăzi la bun sfârşit un angajament asumat acum 7 ani, un angajament care închide cu bine acest subiect. Momentul fericit face ca inaugurarea de astăzi să aibă loc la numai 2 zile de la sărbătoarea Zilei Naţionale a României, ceea ce adaugă un simbol aparte momentului.

Mircea Duşa: Asistăm la inaugurarea celui mai mare şi mai modern hangar din dotarea Forţelor Aeriene Române. Realizarea acestui obiectiv de investiţii este rodul cooperării dintre Ministerul Apărării Naţionale şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa. (…) Este o construcţie care permite executarea lucrărilor de mentenanţă şi de pregătire a celui mai mare avion pe care Forţele Aeriene îl au în dotare, respectiv Hercules C-130. Ba mai mult, este contribuţia noastră la realizarea acestui obiectiv de investiţii şi la dotarea lui din punct de vedere tehnic cu tot ce este mai modern în momentul de faţă – realizarea anexei unde se află simulatorul pentru pregătirea piloţilor şi a personalului tehnic care deservesc avioanele Hercules C-130.

material preluat de pe www.cjd.ro

leave a reply