Înalți Ierarhi ai Bisericii Ortodoxe, vizită spirituală la Mânăstirile Stelea și Dealu și la Curtea Domnească din Târgoviște

Ana Maria Popescu 13/08/2019 0
Înalți Ierarhi ai Bisericii Ortodoxe, vizită spirituală la Mânăstirile Stelea și Dealu și la Curtea Domnească din Târgoviște

Evenimentul spiritual al sărbătorii Sf. Ier. Nifon a fost aprofundat și luni, 12 august 2019, cu prilejul vizitelor pe care Înaltpreasfințiții Mitropoliți Bartolomeu de Smirna, din cadrul Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol, și Gabriel de Nea Ionia și Philadelphia, din cadrul Bisericii Greciei, împreună cu Pc. Pr. Prof. univ. dr. Ioan Sauca, Rectorul Institutului Ecumenic de la Bossey din Elveția, le-au efectuat la mânăstirile Stelea și Dealu, precum și la Curtea Domneasca din Târgoviște.

La Mânăstirea Stelea, Ierarhii oaspeți s-au întâlnit cu profesori de la Facultatea de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște și de la Seminarul Teologic Sf. Ioan Gură de Aur, ocazie cu care Înaltpreasfințitul Părinte Bartolomeu a vorbit despre rolul Patriarhiei Ecumenice în cadrul slujirii unității ortodoxe, iar Înaltpreasfințitul Părinte Gabriel despre mărturia comună ortodoxă în cadrul Uniunii Europene. A avut loc un fructuos dialog cu privire la cele două teme, profesorii de teologie din Eparhia noastră împărtășindu-se de bogata experiență misionară și ecumenică a celor doi ierarhi și a Părintelui Profesor Sauca.
Cei doi ierarhi, au apreciat activitatea ecumenică, pastorală și misionară a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, precum și buna organizare a sărbătorii Sf. Ier. Nifon de la Târgoviște.

Leave A Response »