ÎN SFÂRȘIT! S-a semnat contractul de finanţare pentru Planul Integrat de Dezvoltare Urbană!

AVEM P.I.D.U! După mai bine de trei ani de licitaţii, contestaţii, alte licitaţii şi noi contestaţii – iar ciclul a fost reluat de mai multe ori – marți, 30 iulie, s-a semnat la Târgoviște contractul de execuție pentru proiectul cunoscut sub numele Plan Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) a municipiului Târgoviște.

Potrivit șefului administrației municipale, Gabriel Boriga, ”Acest proiect, ca valoare, depăşeşte cu foarte mult tot ceea ce s-a făcut în ultimii 24 de ani, ca să avem ca reper revoluţia din 1989, în municipiul Târgovişte.”

Proiectul prevedea o valoare a investițiilor de aproximativ 34 de milioane de euro, pe două obiective importante: zona A (MVI) și zona B (care cuprinde cartierele MXII, MXI, CFR și Aleea Trandafirilor). Marți s-a semnat contractul de execuție pentru cea mai importantă componentă, proiectul pentru Zona B, urmând ca în câteva săptămâni să se definitiveze ultima etapă în instanţă, la Curtea de Apel, pentru a se decide şi câştigătorul, respectiv executantul lucrărilor din Zona A.

 Planul Integrat de Dezvoltare Urbană prevede reabilitarea reţelelelor de iluminat, reţelelor de apă și canal, deasemenea vor fi amenajate trotuare, se vor amenaja 3.000 de noi locuri de parcare, vor fi construite piste pentru biciclişti, şase locuri de joacă şi vor fi amenjate mai multe spaţii verzi.

Timp de execuţie este de 18 luni, iar finanțarea va fi asigurată în proporție de 98% din fonduri europene, în timp ce municipalitatea va contribui cu doar 2% din valoarea contractului.

La ceremonia de semnare a contractului de execuție au participat fostul președinte al CJD, dep. Florin Popescu, dar și actualul președinte, Adrian Țuțuianu, prefectul Victor Sanda, deputații Ionuț Săvoiu, Radu Popa și Ion Pârgaru.

2 Comments

leave a reply