Iluziile – medicamentele supravieţuirii PDL

Abia ce începusem să mă obişnuiesc cu tăcerea dătătoare de speranţe din partea credincioşilor reprezentanţi PDL, abia ce îmi conturasem o opinie mai îngăduitoare cu privire la strategia politică a acestui grup puternic (dez)orientat, că domnul Vasile Blaga m-a trezit la realitate.

Prizonier voluntar al penibilului pe scena publică, preşedintele grupului care-şi spune „partid” a încercat zilele trecute să dinamizeze o sală plină de prieteni, anunţându-i, spre uluiala generală, că PDL o duce bine, că a crescut şi creşte neîncetat şi că, ţineţi-vă bine, va da preşedintele României în 2014.

Eu nu-mi doresc să insist acum pe un răspuns elaborat în care să-i demonstrez domnului Blaga şi fidelilor săi că au transformat iluziile în medicamente de supravieţuire politică. În spaţiul neeuclidian în care-şi poartă gândurile, e limpede că nu putem pătrunde. Încerc doar să ofer un accent meritat ridicolului care a îmbrăcat, acum, în plină iarnă, un partid năuc. Atât. Altfel, în interiorul terapiilor de grup practicate în săli de spectacole, PDL se poate simţi în continuare puternic şi credibil.

 

Deputat USL Dâmbovița IONUȚ SĂVOIU

Colegiul nr. 7 Titu

 

leave a reply