Guvernul a publicat decizia oficială cu privire la delimitarea zonei metropolitane, în care se poate circula fără declarație pe proprie răspundere. Pentru circulația între municipiul Târgoviște și localitățile din jurul acestuia nu este nevoie de declarație

Ana Maria Popescu 25/05/2020 0
Guvernul a publicat decizia oficială cu privire la delimitarea zonei metropolitane, în care se poate circula fără declarație pe proprie răspundere. Pentru circulația între municipiul Târgoviște și localitățile din jurul acestuia nu este nevoie de declarație

Odată cu intrarea României în stare de alertă și relaxarea unor măsuri ce fuseseră impuse prin stările de urgență, Guvernul a publicat și decizia sa oficială cu privire la delimitarea zonei metropolitane, zonă în care cetățenii din România pot călători fără să aibă nevoie de o declarație pe propria răspundere.

Astfel, Executivul a explicat cum se calculează zona metropolitană pentru un oraș, zonă în care vă puteți deplasa între localități fără a fi nevoie de declarația pe propria răspundere cu motivul efectuării acestei deplasări.

„Pentru stabilirea unei aplicări unitare pe întreg teritoriul național al României în privința zonelor în care cetățenii pot circula în afara localității fără declarație pe proprie răspundere, Ministerul Afacerilor Interne a transmis, prin Comandantul Acțiunii, Centrelor Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției următoarele precizări:

Sunt considerate zone metropolitane, în interiorul cărora nu este nevoie de prezentarea declarației pe proprie răspundere pentru circulația cetățenilor între localități, teritoriul administrativ al Bucureștiului și al județului Ilfov, respectiv teritoriul administrativ al municipiilor din România și o zonă de 30 de kilometri în jurul acestor municipii, dar nu mai mult de limita județului din care fac parte municipiile.”

Totodată, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, referitor la cum se definește zona metropolitană în interiorul căreia cetățenii nu au nevoie de declarație pe propria răspundere pentru a se deplasa, „sunt considerate ca făcând parte din zona metropolitană localitățile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri față de principalul oraș (conform art. 11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi). Totodată, se va considera zonă metropolitană Municipiul București și întreg teritoriul județului Ilfov.”

Acest articol 11 prevede: „Delimitarea zonei metropolitane – zona metropolitană constituită conform prevederilor Legii administrației publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cuprinde teritoriul administrativ al orașului centru polarizator și al unităților administrativ-teritoriale cuprinse în zona de navetism a acestuia, la distanțe de până la 30 km, care respectă condiția de contiguitate spațială și în cadrul căruia s-au dezvoltat relații de cooperare pe multiple planuri”.

Cu alte cuvinte, între municipiul Târgoviște și localitățile situate pe o rază de 30 de kilometri, dar și între localitățile din acest perimetru (considerat zonă metropolitană), nu este nevoie de declarația pe propria răspundere.

Leave A Response »