Grefierii în grevă. 60 de grefieri din Dâmbovița vor participa la mitingul de protest din Piața Victoriei, programat pe 15 martie

Ana Maria Popescu 13/03/2019 0
Grefierii în grevă. 60 de grefieri din Dâmbovița vor participa la mitingul de protest din Piața Victoriei, programat pe 15 martie

Nemulțumiți de nivelul de salarizare, dar și de statutul pe care îl au în momentul de față în cadrul sistemului judiciar, grefierii din toată țara au declanșat de luni, 11 martie, o serie de acțiuni de protest. Toată săptămâna grefierii protestează la locul de muncă, prin purtarea de banderole albe, iar vineri, 15 martie, nemulțumirea lor va culmina cu un miting de protest de amploare care va avea loc la București, în fața Palatului Victoria.

Și 60 de grefieri din Dâmbovița vor participa la mitingul de vineri din capitală, unde timp de două ore, între 11:00 și 13:00, își vor striga toate nemulțumirile, în speranța că doleanțele lor fi auzite de reprezentanții Guvernului și problemele le vor fi rezolvate.

Nemulțumirile grefierilor se referă la diminuarea rolului grefierilor în înfăptuirea actului de justiție, neadaptarea legislației specifice, lipsa condițiilor de muncă sub aspectul subfinațării cronice a sistemului, dotarea necorespunzătoare a instanțelor sau a Parchetelor cu aparatură tehnică modernă, cu mobilier adecvat desfăşurării activității în bune condiții de muncă, de securitate, sănătate și igienă. Salarizarea rămâne însă principala nemulțumire a grefierilor din toată țara, o problemă care o tot sesizează din anul 2017, dar care nu și-a găsit pe deplin rezolvarea până astăzi.

Leave A Response »