GAL Valea Ialomitei la aproape 3 ani de la infiintare…

La aproape 3 ani de la infiintarea Grupului de Actiune Locala Valea Ialomitei, tragem linie si vedem rezultatele, unele care ne uimesc, avand in vedere rata de absorbtie, la nivel national, a fondurilor europene si dificultatile de functionare si accesare de fonduri a celorlalte GAL-uri, atat din judetul Dambovita cat si din restul tarii.

Avand in vedere perioada de implementare, fiind primul primul program de finantare, putem spune ca lucrurile au mers foarte bine, acest lucru datorandu-se mai ales celor implicati in proiect si angajatilor din cadrul GAL.

Au fost selectate un numar de 44 de proiecte dintr-un total de 67 depuse cu o valoare totala de 4.066.867 Euro, din care nerambursabil 2.412.693 Euro. Dar pana a fi selectate si a primi finantare aceste proiecte, echipa GAL a dus o munca continua de promovare si informare privind sumele si modul in care acestea pot fi accesate.

Mai jos regasiti cateva poze de la actiunile si intalnirile GAL.

DSC_0006 DSC_0044 DSC_0052 DSC_0057 DSC_0059 DSC_0084 DSC_0106 DSC_0115 DSC_0116 DSC_0122 DSC_0603

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

           constantin-stroe “Ne aflam la finalul programului 2007-2013 si se pot desprinde cateva concluzii despre modul in care lucrurile au functionat si rezultatele obtinute prin intermediul GAL Valea Ialomitei.

            Pot spune ca lucrurile au mers bine spre foarte bine, datorita efortului deosebit depus de toti cei implicati in acest proiect de succes, mai ales avand in vedere perioada de pionierat in care a fost implementat.

            A fost o experienta castigata ireversibil, ce va fi de un real folos pentru perioada urmatoare. Impactul in administratia publica locala de pe teritoriul celor 7 comune componente a fost un adevarat castig avand in vedere infuzia de investitii si proiecte derulate prin intermediul GAL Valea Ialomitei.

Pentru comunitatile locale aflate pe teritoriul GAL Valea Ialomitei, proiectele derulate si implementate constituie un castig real si un exemplu palpabil de bune practici.

            Pentru perioada urmatoare, accentul il vom pune in continuare preponderent pe mediul privat unde vom incuraja implementarea de noi investitii si derularea unor proiecte fezabile pe teritoriul GAL avand drept obiective principale creearea de locuri de munca si cresterea nivelului de trai al locuitorilor cuprinsi in teritoriu.

            Multumim tuturor celor implicati in procesul de implementare a Strategiei de Dezvoltare Locala GAL Valea Ialomitei 2007-2013, felicitam pe toti beneficiarii proiectelor obtinute prin intermediul GAL si incurajam pe toti locuitorii comunitatii GAL Valea Ialomitei sa se adreseze echipei executive de la sediul GAL Valea Ialomitei.” a spus Constantin Stroe, Reprezentantul Legal GAL Valea Ialomitei

 

ANA

“Obiectivul general al Strategiei de Dezvoltare Locala a teritoriului Grupului de Actiune Locala Valea Ialomitei a fost acela de a contribui la cresterea standardului de viata al locuitorilor, pornind de la oportunitatile oferite de Axa LEADER din cadrul PNDR 2007-2013. SDL a trasat principalele directii de dezvoltare locala, a identificat actiuni concrete, a aplicat politici publice locale adecvate care au generat prin promovarea unor proiecte in fiecare localitate, cresterea nivelului de trai si crearea de locuri de munca.

Principalele directii de dezvoltare: conservarea si protectia mediului inconjurator, dezvoltarea economica a teritoriului si cresterea calitatii vietii locuitorilor din teritoriul Valea Ialomitei cred ca in general au fost atinse.

In fiecare localitate componenta a teritoriului au fost implementate proiecte din sfera serviciilor publice (modernizari de drumuri locale, amenajari de parcuri, achizitii de utilaje multifunctionale, etc.), productia de bunuri (tamplarie, sufe elastice din produse reciclabile), ferme agricole (cresterea animalelor, infiintarea de plantatii) si nu in ultimul rind in domeniul agroturismului (infiintarea de agropensiuni si zone de agrement).

Au fost selectate un numar de 44 de proiecte dintr-un total de 67 depuse cu o valoare totala de 4.066.867 Euro, din care nerambursabil 2.412.693 Euro. Astazi, la aproape trei ani de la infiintarea GAL Valea Ialomitei, cand expira contractul incheiat cu AFIR, toate cele 43 de proiecte contractate sunt in faze avansate de implementare, cca. 50% din sumele contractate au intrat in conturile beneficiarilor, urmand ca pana la sfirsitul anului 2015 sa fie trasa si diferenta.

Este rezultatul muncii unei „ ECHIPE ” care s-a format pe parcurs si care a avut sprijin total din partea tuturor membrilor. Un plus pentru conducatorii UAT-urilor, Consiliului Director si Reprezentantului Legal care s-au implicat in asigurarea conditiilor de functionare a echipei Executive.

Trebue sa remarc colaborarea aproape perfecta cu firma de consultanta, dar si cu structurile regionale si judetene ale  AFIR –  CRFIR 3 TARGOVISTE si OJFIR Dambovita. Impreuna am parcurs o perioada importanta pentru etapa actuala de dezvoltare a judetului, iar prin rezultatele obtinute suntem indreptatiti sa afirmam ca am adus o plus valoare necesara fiecarei localitati si fiecare membru al echipei executive a capatat o experienta bogata pe parcursul derularii actualului program 2007-2013.

Inchei aceste consideratii indemnind pe toti reprezentantii administratiei publice locale, agentii economici privati si pe cetatenii din teritoriul GAL „Valea Ialomitei” sa abordeze cu incredere folosirea fondurilor Europene in orice domeniu de activitate. Vor avea in noi tot timpul un partener de nadejde! ” a punctat Gheorghe Ana, Responsabilul Administrativ GAL VALEA IALOMITEI

 

LISTA PROIECTELOR SELECTATE SPRE FINANTARE

 

M 111 – „Formare profesionala (training), informare si difuzare de cunostinte”

– ” Formare profesionala, informare si difuzare de cunostinte pentru persoanele adulte care activeaza in domeniul agriculturii, silviculturii si industriei agroalimentare de pe teritoriul Grupului de Actiune Locala Valea Ialomitei”

Beneficiar: S.C. Paninstruct S.R.L

 

– „Crestem satul romanesc – activitati de informare si difuzare de cunostinte pentru persoanele adulte care activeaza sau vor activa in domeniul agriculturii, silviculturii si industriei agroalimentare”

Beneficiar: S.C. ING Proiect Management S.R.L

 

M 112 –  „Instalarea tinerilor fermieri”

– ” Instalarea d-nei Chita Alina Georgiana in ferma din comuna Voinesti, judetul Dambovita”

– ” Instalarea d-nei Ionita Alina Elena in ferma din comuna Voinesti, judetul Dambovita”

– ” Instalarea d-nului Duta Laurentiu in ferma din comuna Doicesti, judetul Dambovita”

– ” Instalarea d-nei Savu Simona – Luiza in ferma din comuna Vulcana Bai, judetul Dambovita”

– “ Instalarea d-nei Litescu Elena in ferma din comuna Voinesti, judetul Dambovita”

-” Instalarea d-nului  Chisavu Alexandru – Marian in ferma din comuna Voinesti, judetul Dambovita”

-” Instalarea d-nului  Comanescu Daniel Nicolae in ferma din comuna Voinesti, judetul Dambovita”

-” Instalarea d-nului  Angheloiu Georgian Sorin in ferma din comuna Voinesti, judetul Dambovita”

– „Instalarea d-nului Butoi Daniel in ferma din comuna Voinesti, judetul Dambovita””

– „Instalarea d-nei Tomescu Anna in ferma din comuna Voinesti, judetul Dambovita”

– „Instalarea d-nului Erculescu Radu Andrei in ferma din comuna Voinesti, judetul Dambovita””

– „Instalarea d-nei Oprea Cristina in ferma din comuna Voinesti, judetul Dambovita”

– „Instalarea d-nului Oprea Mihail in ferma din comuna  Voinesti, judetul Dambovita”

– „Instalarea d-nului Setreanu Octavian Nicolae in ferma din comuna  Vulcana Bai, judetul Dambovita”

– „Instalarea d-nului Momel Marius Catalin in ferma din comuna  Voinesti, judetul Dambovita”

– „Instalarea d-nului Gorgon Stefan Emanuel in ferma din comuna  Vulcana Pandele, judetul Dambovita”

 

 

 

M 141 – „Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta”

– ” Ferma de semi-subzistenta a Ilie Tudor din localitatea Vulcana Bai, judetul Dambovita”

– ” Ferma de semi-subzistenta a  Pavel Vasilica din comuna Vulcana Pandele, judetul Dambovita”

– ” Ferma de semi-subzistenta a Moraru Vicentiu Costin din localitatea Vulcana Bai, judetul Dambovita”

– ” Ferma de semi-subzistenta a Dumitriu Aida Elena din localitatea Pietrari, judetul Dambovita”

– ” Ferma de semi-subzistenta a Vlad Mihai din localitatea Vulcana Pandele, judetul Dambovita

 

 

M 312 – „Sprijin  pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi”

– „Extindere si modernizare hala productie”  Beneficiar: S.C. WEBBING SALINGS FACTORY S.R.L. – comuna Vulcana Pandele

–  „Infiintare unitate prestari servicii de coafura, frizerie si infrumusetare”

Beneficiar:I.I Nedelcioiu Loredana – Florentina, comuna Pietrari

–  „Infiintare atelier de productie elemente din lemn”

Beneficiar: S.C. LEZAYRE DEVELOPMENTS S.R.L., comuna Pietrari

” Achizitie echipamente pentru productie cinematografica, video si de programe de televiziune la S.C. GEORAD MEDIA S.R.L.” – com. Sotanga

 

 

M 313 – „Incurajarea activitatilor turistice”

– „Construire pensiune turistica P+M Dealul Domnitorilor”

Beneficiar: S.C. Dealul Domnitorilor  S.R.L, comuna Aninoasa

– „Construire pensiune agroturistica in comuna Pietrari”

Beneficiar: I.I. Nedelcioiu M. Mihai, comuna Pietrari

 

 

M 322 – „Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala”

– ” Extindere asfaltare drumuri de interes local in comuna  Aninoasa, judetul Dambovita”

– ” Reabilitare si modernizare drumuri locale Str. Campulet, Fagetel si Glodului, comuna Sotanga, judetul Dambovita”

– ” Modernizarea si extinderea caminului cultural << Ion Heliade Radulescu>> din satul Vulcana de Sus, comuna Vulcana Bai, judetul Dambovita”

– ” Achizitie utilaj pentru comuna Pietrari, judetul Dambovita”

– ” Modernizare prin asfaltare a DCL 67 in satul Lunca, comuna Voinesti, judetul Dambovita”

– ” Consolidare strada Constantin Brancoveanu in comuna Doicesti, judetul Dambovita”

– ” Modernizare si reabilitare strada Olimpiei comuna Vulcana Pandele `”

– ” Amenajare spatii publice de recreere in zona cartier Colonie, comuna Doicesti”

– ” Reabilitare si modernizare drumuri locale in comuna Sotanga, judetul Dambovita in lungime de 1075 km ”

– „ Modernizare prin asfaltare a DS 318, in satul Oncesti, comuna Voineşti, judetul Dambovita ”

– ” Consolidare si modernizare strazi in comuna  Aninoasa, judetul Dambovita”

– ” Achizitie utilaje – buldoexcavator si autoutilitara multifunctionala 3,5 to cu echipament pentru imprastiat material antiderapent in vederea dotarii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Sotanga, judetul Dambovita ”

– „Modernizare strazi in comuna Vulcana Pandele, judetul Dambovita”

– ” Achizitie utilaj multifunctional in comuna Voinesti,  judetul Dambovita”

 

M 421 – „Implementarea proiectelor de cooperare”

– „Promovarea turismului si a produselor agricole / traditionale in teritoriile „Valea Ialomitei” si „ Bucegi-Leaota ”

Avem speranta ca lucrurile vor evolua cel putin la fel de bine si in sesiunea PNDR 2014-2020, toti banii alocati Grupului de Actiune Locala Valea Ialomitei, vor fi absorbiti.

 

Mai jos regasiti cateva poze de la cateva din proiectele care au primit finantare

10377251_252229704980683_6154078424533175315_n camin-1 DSC_0084 DSC_0256 (1) DSC_0256 DSC_0284 DSC_0321 DSC_0347 DSC_0403 parc-3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

leave a reply