Fosta Școală de Cavalerie din Târgoviște, beneficiara unui proiect de restaurare de 12 milioane lei. Președintele CJD, Corneliu Ștefan: „Județul Dâmbovița are un potențial turistic imens, iar acesta trebuie valorificat”

Fosta Școală de Cavalerie din Târgoviște își va redobândi strălucirea anilor ei de glorie!

Preocupat permanent de istoria orașului reședință de județ, cu multe proiecte și idei în domeniul cultural, atât de bogat în județ, care ar putea să atragă și mai mulți turiști și vizitatori decât în prezent, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a anunțat că, zilele trecute, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Conservarea, restaurarea, valorificarea clădirii Fosta Școală de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale a județului Dâmbovița”, în valoare de peste 12.000.000 lei.

Odată cu acest prim pas, se merge mai departe, în ritm mai intens, pentru a se încheia cu partea de documente și licitații a proiectului și investiția să intre în execuție.

„Săptămâna aceasta vom scoate la licitație proiectul tehnic și execuția în urma cărora se vor realiza lucrările de conservare și restaurare a clădirii Fostei Școli de Cavalerie din Târgoviște, astfel încât să fie păstrate unicitatea și semnificația istorică a acesteia. Județul Dâmbovița are un potențial turistic imens, iar acesta trebuie valorificat. Ca președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, voi susține toate inițiativele și proiectele care vor duce la punerea în valoare a patrimoniului cultural și a celui natural din județul nostru. Este de datoria noastră să lăsăm pentru cei ce vor veni mărturii ale trecutului nostru”, a declarat președintele CJD.

Lucrările vor dura 35 de luni, iar odată finalizat proiectul, în fosta Școală de Cavalerie vor putea fi organizate evenimente culturale naționale și internaționale, dar se va realiza și un film de animație cu tema „Cavaleria română în istorie”.

leave a reply